Rumlar otomobille sınır delecek

Güncelleme Tarihi:

Rumlar otomobille sınır delecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında motosikletleriyle KKTC sınırlarını delmeye çalışarak kan dökülmesine neden olan fanatik Rumlar, bu kez şanslarını otomobille deneyecek. Eylül ayında, binlerce Rum ‘‘göçmen'' otomobillerine eşyalarını yükleyerek KKTC sınırını zorlayacak. Türk yetkililer, geçen yılki kanlı olayları anımsatarak ‘‘Yine gelirlerse görecekleri var'' dediler.

Rumlar'ın ‘‘Geri Dönüş'' sloganıyla yapacağı eyleme ilişkin karar, Güney Kıbrıs'ta fanatik faaliyetleriyle tanınan ‘‘Kıbrıs Anti-İşgal Hareketi'' (PAK) tarafından önceki gün Lefkoşa'nın Rum kesiminde düzenlenen bir toplantıda alındı. Toplantıya 16 göçmen örgütünün temsilcileri katıldı. PAK Başkanı Aris Hacıpanayiatu, ilk sınır delme girişiminin Ledra Palas sınır kapısından yapılacağını, başarısızlığa uğramaları halinde toplu geçişe uygun bir noktanın bulunacağını öne sürdü. ‘‘İşgal bölgeleri'' olarak nitelediği Kuzey Kıbrıs'taki evlerine dönmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Hacıpanayiatu, eyleme ‘‘en mütevazı tahminle'' bini aşkın otomobilin katılacağını kaydetti.

Bu arada, Kıbrıslı Türkler, Barış Harekatı'nın 23'üncü yıldönümünü görkemli törenlerle kutlamaya hazırlanırken, Rum kesiminde matem havası esiyor. Rumlar, ‘‘Türk istilasını'' kınamak için protesto gösterilerine başladılar. Önceki gece Lefkoşa'nın Rum kesimindeki Eleftheria Meydanı'nda yapılan mitingde Türkiye aleyhine sloganlar atıldı. Rum göçmen örgütlerinin düzenlediği protesto gösterileri 27 Temmuz'a kadar sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!