Rumlar Gordon Brown'a ateş püskürüyor

Güncelleme Tarihi:

Rumlar Gordon Browna ateş püskürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 15:53

İngiltere’nin yeni Başbakanı Gordon Brown, Kıbrıs konusunda aldığı tavır ile Rumları kızdıran İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan’ı Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak görevlendirmesi, Rumları çileden çıkardı.

Haberin Devamı

Gordon Brown, başbakanlığı Tony Blair’den devraldıktan sonra yaptığı geniş çaplı değişiklikler çerçevesinde İçişleri ile görevli kıdemsiz Devlet Bakanı Joan Ryan’ı Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak atadı.

“Türkiye yanlısı Blair gitti” diye sevinen Rumlar, Kıbrıs konusunda “taraflı bir tutum” takınmakla suçladıkları Joan Ryan’ın Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmesine kızdılar.

Bunun üzerine Rumlar, çok sayıda Rum seçmeni olan İşçi Partisi milletvekili Theresa Villiers’i devreye soktular. Villiers, İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı David Miliband’a protesto mektubu gönderdi.

Rum Haber Ajansına göre, mektubunda atamayı öğrendiğinde “şoke” olduğunu belirten Villiers, “Eğer, toplum, Tony Blair’in istifasının İşçi Partisi hükümetinin Kıbrıs konusunda yeniden mantıklı düşünmeye başlayacağını düşünmüş ise, bu atama, bunun umudunun olmadığını gösterdi” ifadesini kullandı.

Brown’in kararının “öfke” yarattığını yazan Villiers ayrıca, “Joan Ryan, Kıbrıs konularında dengeli veya adil bir yaklaşım almadı ve onun İngiliz hükümetinin bu konudaki tutumunun ne olacağını karar vermesi olasılığı bende derin bir kaygı yarattı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!