Rumlar da Türklerin bayrağına kızdı

Güncelleme Tarihi:

Rumlar da Türklerin bayrağına kızdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

Yunanistan’da düzenlenen bir askeri seminerde "Kürdistanlı" Türkiye haritasının açılmasıyla başlayan tartışmalar sürerken Avrupa Parlamentosu’nda da AB Komisyonu’nun Bilim Toplumu ve Medyadan Sorumlu Üyesi Viviane Reding’in bir makalesinin yer aldığı Schuman’s Place adlı dergide KKTC bayrağına yer verilip KKTC’ye değinilmesi Rum vekilleri kızdırdı.

AP’deki Yunanistanlı parlamenterlerden Yorgo Karacaferis, AB Komisyonu Üyesi Viviane Reding’in yazı yazmasını, aynı dergide KKTC bayrağı ve fotoğrafının basılmasını eleştirerek olayı soru önergesi konusu yaptı.

Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ise önergeye, "Unsurları bağlantısız bu soruyu yanıtlama konumunda değiliz" karşılığını verdi.

Karacaferis, Olli Rehn’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, Ledra Palas barikatı fotoğrafına değinerek, "Makalede kukla devletin bir bayrağı eşliğindeki fotoğrafta ’Kıbrıs’ın Türkiye’yle sınırı’ başlığı konulmuştur. Genel olarak Kıbrıs’ın bir iç sınırı bulunduğu kabul edilmez" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!