Rum seçimine Helena darbesi

Güncelleme Tarihi:

Rum seçimine Helena darbesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

Rum siyasi partileri, Eurovision yarışmasının ertesi gününe denk geldiği için 21 Mayıs’taki seçimi bir hafta erkene aldı. Yunanlı Helena geçen yıl birinci olduğu için yarışma ilk kez Atina’da yapılacak. Siyasiler, "Binlerce seçmen oy vermek yerine Atina’ya gider, Helena bizi siler" diyerek önlem aldı.

KIBRIS Rum yönetimi, 21 Mayıs’ta yapılacağı ilan edilen parlamento seçimlerini, Eurovision Şarkı Yarışması’nın ertesi gününe denk gelmesi nedeniyle bir hafta erkene almayı kararlaştırdı. Rum siyasiler Atina’da yapılacak şarkı yarışmasında geçen yılın birincisi Yunanlı Helena Paparizou’nun televizyonlarda daha fazla reyting alacağını ve seçim propagandalarının izlenmeyeceğini gerekçe gösterdi.

Rum lider Tasos Papadopulos’un partisi DİKO da dahil tüm siyasi parti temsilcileri, 3 gün önce Meclis Başkanı ve AKEL siyasi partisi lideri Dimitris Hristofyas ile gizli bir toplantı yaptı. Toplantıda siyasi partiler, 19 ve 20 Mayıs akşamları Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nın, Kıbrıs’taki seçimlere büyük darbe vuracağı konusunda görüş birliği sağladı.

Liderler, Rum halkının seçimlere iki gün kala siyasi parti liderlerinin propaganda çalışmalarını izlemeyeceğine ve İstanbul ve Kiev’de yapılan son iki yarışmanın izlenme oranının yüzde 86 olduğuna dikkat çekti. Bu yılki yarışmanın Yunanlı şarkıcı Helena’nın geçen yıl birinci olması nedeniyle ilk kez Atina’da yapılacağına dikkat çeken Rum siyasiler, ’Helena hepimizi ekranlarda silecek’ dediler. Toplantıda ayrıca binlerce Rum’un seçimlere katılmak yerine Atina’ya gideceği de vurgulandı.

Rum ana muhalefet partisi DİSİ, seçimlerin bir hafta erkene alınmasını teklif etti. Bunun üzerine siyasi partiler, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına göre, seçimlerin bir hafta, kabul görmezse 2 hafta erkene alınması konusunda anlaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!