Rum Politis Gazetesi: KKTC ile Kırgızistan doğrudan uçuş planlıyor

Güncelleme Tarihi:

Rum Politis Gazetesi: KKTC ile Kırgızistan doğrudan uçuş planlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 12:22

KKTC ile Kırgızistan arasında doğrudan uçuş planlandığı, bu yöndeki bilgilerin Rum yönetimini alarma geçirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Rum Politis gazetesi, Rum yönetiminin Dışişleri Bakanı Erato Kozakou Markulli'nin Kırgızistan ziyaretinin “alışılagelmiş bir yurt dışı ziyareti” olduğunu söylemesine karşın, bu ziyaretinin tesadüf olmadığını yazdı.

Kırgızistan ile KKTC'nin uzun zamandan beri 15 Ekim tarihinde iki ülke arasında doğrudan uçuşların başlayacağını duyurmayı planladıklarını belirten gazete, uçuşların başlayacağına dair açıklamanın aynı gün yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

Habere göre, Rum Dışişleri Bakanlığına ulaşan bu bilgiler, hükümetin alarma geçmesine neden oldu.
Bu arada, Rum yönetimi sözcüsü Vasilis Palmas, Markulli'nin ziyaretine ilişkin açıklamasında, ziyaretin, “hükümetin yabancı devletlerle ilişkilerin güçlendirilmesi çabası” çerçevesinde gerçekleşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Palmas, ziyaretin, “Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini önleyici nitelik taşıdığı yönünde basında yer alan haberlerle” alakalı olmadığını belirtti.

Kırgızistan ve Suriye'nin, Güney Kıbrıs'ın önem verdiği ülkeler olup olmadığı sorusuna karşılık Palmas, “uluslararası toplumun tüm ülkelerinin kendileri için önemli olduğunu” kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!