Rum Dışişleri’nde eşcinsel elçi krizi

Güncelleme Tarihi:

Rum Dışişleri’nde eşcinsel elçi krizi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 00:00

Adı açıklanmayan bir ülkede görev yapan Rum büyükelçinin gay sitelerine çıplak fotoğrafını gönderip arkadaş aradığı ortaya çıktı. Rum Dışişleri elçiyi merkeze çağırdı.

KIBRIS Rum Dışişleri Bakanlığı, internet sitelerinde ’erkek arkadaş’ arayan gay büyükelçi skandalı ile çalkalanıyor. Bugüne kadar, tecavüz suçlarına alışık olan Rum hariciyesi, ’ahlaksız’ pozlar vererek gay sitelerine düşen büyükelçilerini apar topar merkeze çağırdı. Elçinin adı ve görev yaptığı ülke devlet sırrı olarak saklanıyor.

Gay büyükelçi skandalı, bir AB ülkesinde görevli Rum büyükelçinin açık saçık fotoğraflarının Rum Dışişleri Bakanlığı’nın elektronik posta adresine gönderilmesi ile ortaya çıktı. Bir Ortodoks Hıristiyan grubunun şikayet etmek amacıyla gönderdiği elektronik postada Rum büyükelçinin fotoğrafları erkek arkadaş temin eden 2 gay sitesinde yer alıyordu. Yüzü mavi bir şapka ile kapalı olan yarı çıplak büyükelçi, bilgisayar faresi ile şapkası tıklanınca, yüzü açılıyor ve erkek arkadaş aradığı belirtiliyordu.

http://gaydar.co.uk isimli gay sitesinde Rum büyükelçinin özelliklerine girildiğinde elçinin diğer pornografik pozları izlenebiliyordu. Rum Dışişleri Bakanlığı hemen ’erkek arayan’ diplomatın fotoğraflarını kaldırttı. Ardından da büyükelçiyi merkeze çağırdı.

SEKRETERE SALDIRAN BÜYÜKELÇİ

Rum büyükelçilerinin bugüne kadar birçok cinsel sabıkası bulunuyor. Önceki gün Rum Ağır Ceza Mahkemesi yine kimliği saklanan bir büyükelçiyi, emri altında çalışan 2 Yunanlı katibeye ağır cinsel tacizde bulunmak iddiasıyla yargıladı. 47 yaşındaki Rum Büyükelçi iddiaları yalanladı. Mahkeme duruşmayı 28 Mayıs’a erteledi.

2003 yılında ise, İran Dışişleri Bakanlığı, Rumların Tahran Büyükelçisi Estavlu Luizidis’i İranlı kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle sınırdışı etmişti.

MISIR’DA MÖNÜDE RUMEN KIZLAR

Mısır’ın başkenti Kahire’de görev yapan Rum Büyükelçi Haralambos Kapsos ise, 1999 yılında Kıbrıs sorunundaRum propagandası amacıyla verdiği davetlerde mönüye Rumen dansçı kızları koyarak skandala neden olmuştu. Rum elçi, partilerde kullanılmak üzere, diplomatik ayrıcalıklarını kullanarak 4 bin şişe şarap ithal edince Mısır polisinin dikkatini çekmişti. Hemen görevinden alınan Haralambos Kapsos, soruşturmada, ’Kıbrıs sorununda Arap diplomatlara lobi yapıyordum. Rumen kızlar ise sanatçı’ savunmasında bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!