Rujlu Pitbull kontrol dışı

Güncelleme Tarihi:

Rujlu Pitbull kontrol dışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 00:00

Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı McCain’in yardımcı adayı Sarah Palin’in Demokrat Başkan Adayı Obama’ya yönelik "karakter saldırıları" ırkçı bir tona bürünmeye başladı. Palin’in mitinglerinde Obama göbek adı "Hussein"le anılıyor. Obama’nın Müslüman olduğu iddialarıyla paralel bu söylemde amaç "terörist" izlenimi uyandırmak.

Terörist Obama’yı öldürün

Palin’in "Obama, teröristlerle arkadaş" sözünü sarfetmesinden sonra Cumhuriyetçi mitinglerinde kalabalıktan "Vatan haini terörist Obama’yı öldürün" sloganları yükselmeye başladı. "Arap Obama’yı sevmiyoruz" diyenler oldu. Bu atmosferde Temsilciler Meclisi’nin siyah üyesi John Lewis, McCain kampanyasının nefret tohumları ektiğini iddia etti.

4 KASIM başkanlık seçimine haftalar kala bazı anketlerde Demokrat Partili rakibi Barack Obama’nın 11 puan kadar gerisinde kalan Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain’in Beyaz Saray umutları giderek tükenirken, McCain’in yardımcı adayı Sarah Palin, Obama’ya saldırı dozunu artırmaya başladı. Palin önce Obama’yı teröristlerle arkadaş olmakla suçladı. 1970’lerde Vietnam Savaşı’na karşı anarşist eylemlerde bulunan Bill Ayers ile Obama arasındaki ilişkiyi gündeme getirdi. Sonra da Palin’in mitinglerinde tribünleri ısıtmak için yapılan konuşmalarda Obama göbekadıyla "Hussein" diye anılmaya başladı.

Hıristiyan olarak yetiştiği bilindiği halde Müslüman olduğu iddiası yayılan Obama’nın böylelikle "terörist" olduğu izlenimi yaratılmaya çalışılıyordu.

Bu atmosferde mitinglerde tribünlerden "Vatan haini", "Terörist", "Yalancı" "Obama’yı öldürün" sloganları yükselmeye başladı. Hatta bir mitingde McCain, bu "Obama Arap olduğu için onu sevmiyorum" diyen bir kadını "hayır, hayır" diye susturmak zorunda kaldı.

Palin aday olsun

Palin’in ateşlediği bu ortamdan McCain kampanya ekibinin son derece rahatsız olduğu bildiriliyor. McCain’in seçilme şansını zayıf gören Palin’in, kendi başkan yardımcılığı tehlikeye girdiği için telaşa kapıldığı iddia ediliyor. Palin taraftarlarının da, 2012’de Alaska Valisi’nin bizzat başkan adayı olması gerektiğini düşündüğü ileri sürülüyor. Cumhuriyetçi kamptan bir danışman İngiliz Times gazetesine şöyle diyor: "Palin aptal değil. McCain’in seçim kazanması için bir mucize gerektiğini o da biliyor. Gelecekteki siyasi kariyeri için ne koparsa kárdır diye düşünüyor."

McCain’in özel kalemi Malk Salter, Palin’in Obama saldırılarından rahatsız. Salter’ın çevresindekilere "Vietnam gazisi McCain böyle bir kampanyla seçim kaybetmek yerine şerefli bir yenilgiye uğramalıdır" dediği bildiriliyor.

Nefret tohumları

Bu arada, Temsilciler Meclisi’nin siyah üyelerinden John Lewis, John McCain’i 1960’lı yılların "beyaz ırkçı" Alabama Valisi George Wallace’a benzetti. John Lewis, McCain kampanyasının nefret tohumları ektiğini iddia etti. John Mccain, Lewis’in bu sözlerini "şok edici" diye niteledi. Wallace Alabama Valisi iken, siyahların gittiği bir kilise 15 Eylül 1963’te bombalanmış ve dört siyah kız ölmüştü. Bu olay, siyahların "eşit haklar" mücadelesini ateşleyici bir etki yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!