Rowling’den Murdoch’a sert cevap: Eğer ben de senin davranışlarından sorumluysam…

Güncelleme Tarihi:

Rowling’den Murdoch’a sert cevap: Eğer ben de senin davranışlarından sorumluysam…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 02:02

Harry Potter kitaplarının İngiliz yazarı J. K. Rowling, Paris’te yaşanan terör olaylarından tüm Müslümanlar’ın sorumlu tutulması gerektiğini söyleyen Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch’a sert bir cevap verdi.

Haberin Devamı

Rowling konu ile ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Ben Hristiyan olarak doğdum. Eğer bu benim Rupert Murdoch’un hareketlerinden sorumlu olduğum anlamına geliyorsa kendimi kiliseden afaroz ediyorum” dedi.

Rowling sözlerine, “İspanyol engizisyon mahkemeleri de benim suçumdu. Hristiyan köktencilerin yaptıkları tüm şiddet eylemleri de. Oh tabii bir de Jim Bakker” diyerek devam etti.

Jim Bakker yeni yıl mesajında Müslümanlar hakkında oldukça aşağılayıcı açıklamalar yapan ve “Tanrının ona kürtaj ile laikliği destekleyen ABD ordusunun bir daha hiç bir savaşı kazanamayacağını söylediğini” belirten ABD’li Hristiyan bir vaiz.

Ünlü yazar paylaşımlarına yapılan yorumlar üzerine, “ İslami teröristler dediğimiz kişiler Müslüman olmayan insanlardan sekiz kat daha fazla Müslümanı öldürdü” de dedi.

J.K Rowling’in paylaşımları Twitter’da büyük ilgi çekti ve birçok kişi tarafından desteklendi.

Haberin Devamı

Rowling’den Murdoch’a sert cevap: Eğer ben de senin davranışlarından sorumluysam…

Rupert Murdoch Cumartesi günü yaptığı açıklamada “Belki Müslümanlar’ın büyük bir kısmı barışçıl ancak onlar içlerinde büyüyen cihatçı kanseri tanıyıp yok edene kadar bu yaşananlardan sorumlu tutulmalı” demişti.

Murdoch’un tweeti ilk anda 4 bin kişi tarafından paylaşılmış ve 2 bin kişi tarafından beğenilmiş ancak sonra oldukça sert eleştirilere de hedef olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!