Romanya'da Monica skandalı

Güncelleme Tarihi:

Romanyada Monica skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD her konuda öncü olur da, skandallarda olmaz mı? Bu kez de Romanya bir ‘Monica skandalı’ ile çalkalanıyor. Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu’nun genç aktris Rona Hertner’le ilişkisi olduğu öne sürülüyor.

ABD, Başkan Bill Clinton'ı Senato'da yargılamaya hazırlanırken Romanya'da da benzer bir skandal patlak verdi. Romanya Devlet Başkanı Emil Constantinescu'nun 1996 Kasım'ında göreve getirilmeden önce genç aktris Rona Hartner ile yasak ilişki yaşadığı öne sürüldü.

Constantinescu ile ilgili iddia geçen cuma günü Tele 7abc televizyon kanalında yayınlanan bir programda aşırı milliyetçi Büyük Romanya Partisi'nin lideri Senatör Corneliu Vadim Tudor tarafından ortaya atıldı. Tudor, elinde yasak ilişkiyi gözler önüne seren Rona Hartner'in günlüğü olduğunu iddia ederken, Libertatea Gazetesi, ‘İlişkinin detayları savcı Kenneth Starr’ı kıskançlıktan çatlatacak' yorumunu yaptı. Kenneth Starr, Başkan Clinton hakkında açılan seks skandalı soruşturmasını yürütmüştü.

Gazeteler ‘Başkan’ın aşkı', ‘Başkan’la yatmadım', ‘Taşra skandalı’ diye başlıklar atarken genç oyuncu Rona Hartner, Başkan'la birlikte olduğu ve anılarını günlüğüne yazdığı yolundaki iddiaları yalanladı. Pro TV televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Hartner, ‘Devlet Başkanı’nı tanıyorum, onunla dans bile ettim, ancak buluşmalarımız hep kamuoyunun önünde gerçekleşti' dedi. Genç kadın iddiaları doğrulaması için Tudor'un yandaşlarının kendisine baskı yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Constantinescu'nun danışmanı Petre Berteanu, ‘Tüm suçlamalar gerçek değil ve iğrenç bir sirkin tezahürü’ dedi. Tudor'un davranışının Romanya'nın imajına zarar verdiğini belirten Berteanu, devlet kurumlarının Tudor'un yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını umduğunu söyledi.

Alman asıllı 25 yaşındaki Rona Hartner, yılın büyük bir kısmını Fransa ya da ABD'de geçiriyor. Genç kadın Avrupa'da ‘Gadjo Dilo’ (Çılgın Yabancı) isimli dizideki rolüyle tanıyor. Film Hartner'in canlandırdığı Çingene sanatçı ve başını döndürdüğü Fransız müzikoloğun hikayesini konu alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!