Romanya'da büyücüler ayaklandı

Güncelleme Tarihi:

Romanyada büyücüler ayaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 16:52

Romanya'da sayıları hayli fazla olan falcı ve büyücülere 1 Ocak 2011 itibariyle vergi geldi. Fal ve büyücülük yaparak geçimini sağlayanlar kazançlarının vergisini de ödemek zorunda.

Haberin Devamı

BÜYÜCÜLER AYAKLANDI/FOTO HABER

Romanya Devlet Başkanı Trayan Başesku'nun kazançlarını vergilendirmesine sinirlenen falcılar ve büyücüler, hükümete karşı kazan kaldırdı.

Ülkenin dört bir yanından gelen falcılar ve büyücüler, Tuna nehri kenarında toplanarak Başkan Başesku ve ekibine karşı büyü yaptı. Hükümeti büyülemek için Tuna nehrine zehirli mandrake filizleri dikildi.

Drakula'nın ülkesi olan Romanya'da fal ve büyü, günlük yaşamın çok önemli bir parçası. Devlet Başkanı Trayan Başesku ve ekibi büyüden korunmak için çarşamba günleri pembe renkli elbiseler giymeye başladı.

Romanyalı büyücüler adına konuşan büyücü Alisia: "Hükümetin çıkardığı yasa çok aptalca. Neredeyse hiç para kazanamıyoruz ki, nasıl vergi ödeyelim."

Ancak hükümetin falcı ve büyücülere vergi yasasına destek veren büyücüler de mevcut. Bu yasa sayesinde büyücülüğün uluslararası bir ün kazanacağına inanıyorlar.

Haberin Devamı

Romanya'da halkın yüzde 80'i büyü ve fala inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!