Roj kanıtı

Güncelleme Tarihi:

Roj kanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

Berlingske Tidende Gazetesi, PKK’lılarla hiçbir zaman görüşmediğini söyleyen Roj TV Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Caprani Winkel ile Roj TV Muhasebe Müdürü Flemming Netstgaard’ın PKK’lı Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile bir arada fotoğraflarını yayınladı. Danimarka Gazetesi, Belçika’da çekilen fotoğraf için “İnkâr etmişlerdi” diye yazdı.

Haberin Devamı

DANİMARKA’nın Berlingske Tidende Gazetesi, Roj TV ve PKK bağlantısıyla ilgili yeni deliller açıkladı. Gazete, Roj TV Yönetim Kurulu Başkanı Danimarkalı Henrik Caprani Winkel’in, Brüksel’de PKK’lı Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile görüştüğü sırada çekilen fotoğrafı yayımladı. Gazetenin haberinde şu ifadeler yer aldı: “Henrik Caprani Winkel, çok açık bir dille hiçbir zaman diyerek, Roj TV-PKK bağlantısını ve kendisinin bu konuda bilgisi olduğunu inkar etmişti. Oysa bugün yayımladığımız fotoğrafta, Roj TV Yönetim Kurulu Başkanı Winkel’in, PKK’nın üst düzey iki yöneticisi ile Belçika’da yaptığı görüşmede görülüyor. Şimdi PKK’nın siyasi kuruluşu olan Kongra-Gel’in başkanı olan Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar, o zaman PKK’nın Avrupa sorumlusuydu. Her ikisi hakkında Belçika’da terör örgütü üyesi olmak, sahte pasaport düzenlemek, haraç toplamak suçlarından dava açılmıştı. Fotoğrafta, Roj TV’nin muhasebecisi Flemming Nejstgaard da yer alıyor. O da PKKlı’larla görüştüğünü inkar etmişti.”

Haberin Devamı

Roj kanıtı


Köşeye sıkıştılar

Sosyal Demokrat Parti Hukuk Sözcüsü Karen Hakkerup, yeni delillerin kendilerinde şok etkisi yarattığını belirterek, “Roj TV yöneticileri şimdi sıkıştılar. Şimdiye kadar saklamaya çalıştıkları terör grubu ile bağlantıları tamamen belgelenmiş oldu. Adalet Bakanı Lars Berfoed bize bu ilişkelerin hesabını vermek zorunda. Danimarka Halk Partili Hukuk Komisyonu Başkanı Peter Skaarup ile birlikte bakanı komisyonda hesap vermeye çağırdık” dedi.

Savcıyı bekliyoruz

Adalet Bakanı Berfoed, Roj TV konusuyla ilgili olarak kendisinden istediğimiz randevuya yazılı cevap verdi. Basın danışmanı Troels Kroeg aracılığıyla Hürriyet’e bir mail gönderen Berfoed, “Konuyla ilgili yeni bir adım atmadan önce, savcılığın soruşturmayı tamamlamasını bekliyorum. Bu nedenle şu anda bir şey söylemem doğru olmaz. Bilindiği gibi Kopenhag polisi ve Kopenhag Devlet Başsavcılığı, Türk makamlarının suç duyurusu üzerine ROJ TV’nin yasadışı faaliyetleri olup olmadığını inceliyor. Ben de savcılığın davayı sonuçlandırmasını bekliyorum. Bu nedenle şu anda bir şey söylemem doğru olmaz” dedi.

Sözlerimin arkasındayım

ROJ TV ve PKK bağlantısı konusunda Hürriyet’e önemli açıklamalarda bulunduğu için örgüte sempatizan çevrelerden tepki alan Kürt asıllı Danimarka milletvekili Özlem Sara Çekiç, Özgür Politika Gazetesi’ne “Hürriyet’in haberi düzmece” diye açıklama yapmadığını söyledi. Söz konusu gazete, Çekiç’in Hürriyet’in haberini yalanladığını iddia etmişti. Çekiç, “PKK, AB ve ABD tarafından terör örgütü ilan edilmiştir. Bu nedenle Kürt sorunun çözümünde tabii ki engeldir. Ben sözlerimin arkasındayım. Roj TV hakkında soruşturma süreci devam ediyor. Roj TV hakkında henüz verilmiş bir ceza veya alınmış bir karar yok. Benim için Kürt halkının çıkarları önemlidir fakat, PKK, Kürt sorunun çözümünde engeldir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!