Roger Waters’tan MadurO’ya destek

Güncelleme Tarihi:

Roger Waters’tan MadurO’ya destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 08:30

İngiliz rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters (75), Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı cuma günü Kolombiya sınırında yapılması planlanan konseri finanse eden İngiliz işadamı Richard Branson’a tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Branson’ın ABD’nin tuzağına düştüğünü söyleyen Waters “Venezuela halkının ihtiyaçlarıyla bir ilgisi yok, demokrasiyle bir ilgisi yok, özgürlükle bir ilgisi yok, yardımla bir ilgisi yok” dedi. Venezuela televizyonlarından da yayınlanan videoda Waters, “Gerçekten Venezuela’nın yeni bir Irak, Suriye ya da Libya olmasını mı istiyoruz? Ben istemiyorum, Venezuelalılar da...” diye konuştu. Cucuta’da yapılacak konserde 100 milyon dolar toplanması hedefleniyor. Genesis’in solisti Peter Gabriel’in yanı sıra Latin şarkıcılar Alejandro Sanz, Nacho ve Maluma’nın da konsere katılması bekleniyor. Maduro da sınırın Venezuela tarafında bir konser planlıyor.

ALARM VERİLDİ

Venezuela’da ordu, ABD Başkanı Trump’ın tehditleri üzerine sınırlarda güvenlik önlemlerini artırırken haftasonu Maduro yönetiminin izni olmadığı halde ülkeye yardım sokma girişimlerine karşı alarm durumuna geçti. Kendisini başkan ilan eden Juan Guiado, cumartesi günü yoksulluk ve yokluk çeken halka destek olmak için ülkeye uluslararası insani yardım sokacaklarını açıklamıştı. Trump, Venezuela ordusunu Maduro’ya desteği kesme çağrısı yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!