Rice: Bağımsız Kosova'dan yanayız

Güncelleme Tarihi:

Rice: Bağımsız Kosovadan yanayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 13:52

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bağımsız bir Kosova'dan yana olduklarını belirterek, "öyle ya da böyle Sırbistan'dan bağımsızlığını kazanacak" dedi. <1>Yeni

Haberin Devamı

Rice, Orta Doğu Dörtlüsünün toplantısına katılmak üzere Portekiz'in başkenti Lizbon'a giderken uçakta gazetecilere, BM Güvenlik Konseyinde Rusya'nın itirazına rağmen, Kosova'nın "öyle ya da böyle" Sırbistan'dan bağımsızlığını kazanacağını söyledi.

Lizbon'daki toplantıda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u da görecek olan Rice, ABD'nin BM dışında Kosova'nın bağımsızlık yolunda ilerlemesine hazırlıklı olup olmadığı sorusunu, "Bağımsız bir Kosova'dan yanayız ve öyle ya da böyle buna ulaşacağız" şeklinde yanıtladı.

BM Güvenlik Konseyinde veto yetkisi bulunan Moskova, Kosova'nın bağımsızlığına gidecek girişimleri reddediyor ve BM Güvenlik Konseyinin Avrupalı üyelerle hazırladığı karar tasarısının kabul edilme şansının olmadığını savunuyor.

'ABD İLE AYNI FİKİRDE DEĞİLİZ'
       
Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç'ten Rice cevap ise gecikmedi.  Portekiz'in başkenti Lizbon'da Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado ile  bir araya gelen Jeremiç, görüşmeden sonra düzenlediği basın  toplantısında, “Sırbistan, Kosova konusunda ABD ile aynı görüşte  değildir” dedi.  Jeremiç, “ABD ile tam olarak zıt görüşlerdeyiz. Hiçbir ülke toprak  bütünlüğünden vazgeçmek istemez. Bölgede barışı güvence altına alacak  bir çözüm için ABD ile birlikte çalışmaya hazırız” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!