‘Rejime karşılık verilecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Rejime karşılık verilecek’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 23:29

SURİYE Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, Esad’a bağlı rejim güçlerinin askeri operasyona başlaması halinde, muhalif güçlerin anında yanıt vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

İdlib’e yönelik olası bir harekâtın, Suriye’de şimdiye kadar rejim güçleri ile muhalifler arasında yaşanan savaşın en büyüğü olabileceğine dikkat çeken Mustafa, “Esad güçlerine ve destekçilerine şimdiye kadar karşılaşmadıkları, görmedikleri boyutta karşılık verilecek” dedi. İdlib’teki kritik gelişmelerle ilgili sürekli toplantı halinde olduklarını ifade eden Mustafa, Hürriyet’e özetle şunları söyledi: “Rusya’nın, ‘Muhalefet kimyasal saldırı hazırlığı içinde’ iddiaları tamamen bir çarpıtma ve şimdiye kadar Esad güçleri ve İranlı milislerle birlikte kendi yaptıkları saldırıların üstünü örtme çabasıdır. Ilımlı muhalif güçlerinden oluşan Ulusal Kurtuluş Cephesi güçleri de, gereken tüm hazırlıklarını yapıyor.” Önemli muhalif gruplardan Ahrar el Şam yönetimi de savuna hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

Haberin Devamı

ÜRDÜN SINIRI İDDİASI

Türkiye’nin İdlib formüllerinden biri olduğu belirtilen, Rusya’yı rahatsız eden radikal unsurların ikna yöntemiyle bölgeden çıkarılmasıyla ilgili de başkent kulislerinde değişik iddialar konuşuluyor. Bu iddialar arasında, radikal unsurların Suriye’nin Ürdün sınırına yakın çöl bir alana gönderilmesi öne çıkıyor. Radikallerin söz konusu bölgede kaldıkları sürece tehdit olmayacakları savunulsa da, zor yaşam koşulları nedeniyle çöl bir arazinin kabul edilip edilmeyeceği netleşmiş değil. Türkiye’nin önceki gün Resmi Gazete’de El Nusra ismini güncelleyip Heyet Tahrir el Şam’ı (HTŞ) terör listesine almasından sonra, İdlib’i terk etmeleri istenecek radikal unsur sayısının ne kadar olacağı merak konusu. Artık Türkiye’nin “terör listesi”nde olduğu için, isim güncellemesinden sonra bölgeden çıkmayı kabul etmeyen HTŞ unsurlarına yönelik Türk güvenlik güçlerinin nokta operasyon yapmasının önünde engel olmadığı öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!