Rejimden İdlib’e bir haftada 356 saldırı

Güncelleme Tarihi:

Rejimden İdlib’e bir haftada 356 saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2019 08:30

SURİYE’de Esad rejimine bağlı birliklerin, çatışmasızlık bölgesi İdlib’de sivilleri hedef alan saldırıları devam ederken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün katıldığı AA Editör Masası’nda, “Rejimden en büyük şikâyetimiz ateşkesin bozulması. Ateşkese uymalarını bekliyoruz. Ruslardan rejimi durdurmalarını istiyoruz” dedi. Akar, dün itibarıyla İdlib’in dışındaki sınır bölgesinde Rusya’nın, silahtan arındırılmış bölgede de TSK devriyesinin başladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Hürriyet, Akar’ın da dikkat çektiği rejimin İdlib’deki saldırılarıyla ilgili önemli ayrıntılara ulaştı. Esad rejiminin İdlib’e yönelik yılbaşından bu yana düzenlediği saldırılarla ilgili her hafta düzenli olarak hazırlanan ‘saldırı raporları’ndan en sonuncusundaki sayılar, rejimin bir hafta içinde yaptığı ihlalin boyutlarını ortaya koydu. Bu rapora göre Esad güçleri, İdlib’de ağırlıklı güney kesimler olmak üzere, irili ufaklı 24 yerleşim merkezindeki sivilleri hedef aldı. Tespitlere göre rejim güçleri 1-7 Mart arasında 356 kez saldırı düzenledi. Dünkü saldırılarla bu sayının 400’ü geçmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Esad’a bağlı birliklerin saldırılarında çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca sivil ölürken, yüzlercesi de yaralandı. Birçok bölgede saldırılar devam ettiği için halk ölen yakınlarını bulamadan ve toprağa veremeden yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı. Bir hafta içerisinde 24 ayrı yerden sadece 8’inde yaşamını yitirdiği tespit edilenlerin sayısı 14 oldu. 16 yerleşim merkezinde ise can kayıpları olmasına rağmen saldırılar devam ettiği için ölü sayısı kesin olarak belirlenemediği için kayıtlara ‘Net tespit yapılamadı’ diye geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!