Rejim güçleri kırsalda tepelere yerleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Rejim güçleri kırsalda tepelere yerleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 23:02

Rusya ve Esad rejimi güçlerine bağlı savaş uçakları, İdlib kırsalında muhalif güçlere ait cephe hatları ile muhaliflerin geçici karargâh olarak kullandıkları derme çatma binalara yönelik hava taarruzlarını dün de devam ettirdi

Haberin Devamı

İdlib’in güneyi ile güneybatı kesimlerini hedef alan taarruzlar sonucu bölgedeki kırsallarda yaşayan sivil halkın evlerini boşaltarak terk ettikleri bildirildi. Rejim güçlerinin saldırılarda çoğunlukla varil bombası kullandığı, karadan da top ve havan atışı yaptığı belirtildi. İdlib kent merkezine doğru gelenlerin “Kırsaldaki köylerde insan kalmadığı, köylere hâkim tepelere de rejim güçlerinin yerleşmeye başladığı” bilgisi verdiği öğrenildi. Kaynaklar, Esad’ın İdlib’den önce Doğu Guta’da benzer taktiği uyguladığını dikkat çektiler. Rejimin planının, İdlib’in kırsaldan başlayarak kuşatılması, kent merkezine sıkışan muhalifleri ellerindeki silahları bırakarak teslim alma ve isteyen sivillere de açılacak koridordan çıkıp, rejimin belirleyeceği yerlere sürgün etme olabileceği öne sürülüyor.

TOPYEKÛN GÖÇ YOK

Öte yandan güvenlik kaynakları kent merkezinden Türkiye’ye yönelik topyekûn bir göç olmadığı bilgisini yinelediler. Türkiye’nin yoğun bir yığılma olduğu zaman sınırı açacağı bilgilerinin de doğru olmadığını ifade eden aynı kaynaklar, Suriye sınırındaki beton blokları merdiven dayayarak geçme teşebbüsünde bulunanların da yakalanıp Suriye’ye geri gönderildikleri bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

PENTAGON’DAN ALTERNATİF ÖNERİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’nin İdlib bölgesinde geniş kapsamlı bir kara harekâtı başlatmak yerine, terörle mücadele formatında operasyonlar yapılmasını önerdi. Pentagon tarafından yapılan basın açıklamasında, ABD’nin İdlib için bir askeri işbirliğini öngörmediği ancak İdlib’deki terör unsurlarının tespit edilmesi için ABD’nin istihbarat ve keşif desteği sağlayabileceği belirtildi. Öte yandan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, İdlib’deki operasyonun insani bir krize dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!