Regine Hildebrandt Brül Kahramanlar’a

Güncelleme Tarihi:

Regine Hildebrandt Brül Kahramanlar’a
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 12:57

SPD'nin 15 yıldan beri, uyum alanında çalışmalar yürüten kurum ve inisiyatiflere verdiği Regine Hildebrand ödülünü bu yıl Brühl Kahramanlar adlı spor kulübü ile Natur schafft Wissen gGmbH adlı kuruluş aldı. Her iki kurum 10'ar bin euroluk para ödülü de kazandı.

Haberin Devamı

İKİ Almanya'nın birleşmesinden sonra Sosyal Demokrat Parti (SPD) içinde yaptığı başarılı siyasi çalışmalarla bilinen Regine Hildebrandt adına verilen 2018 Uyum Ödülünü bu yıl iki dernek paylaştı. Kuzey Ren Vestfalya sınırları içinde kalan Brühl beldesinde farklı ulustan gençlere spor yapma imkanı sağlayan Brühl Kahramanlar adlı spor kulübü ile Saksonya Anhalt Eyaleti sınırları içinde Schochwitz kentindeki kalan Natur schafft Wissen gGmbh ödüle layık görüldü. Natur schafft Wissen gGmbH genç ailelere yönelik çalışmalar yürütüyor ve Schochwitz kentinde gençlerin kalması için yaşam perspektifi sunuyor. Her iki kuruluş 10'ar bin euro para ödülü de kazandı.

EYALET BAŞBAKANI VERDİ
SPD Genel Merkezi'de düzenlenen törene Parti Genel Başkanı Martin Schulz hastalığı gerekçesiyle katılamadı. Daha önce yapılan açıklamada ödülleri sahiplerine Schulz'un vereceği duyurulmuştu. Ancak Schulz gelmeyince onun yerine ödülleri Mecklenburg Vorpommern Eyalet Başbakanı Manuela Schwesig verdi. Schwesig her iki kuruluşu da çalışmalarından dolayı övdü ve jürinin çok yerinde karar verdiğini söyledi. Adına 15 yıldan beri ödül verilen Regine Hildebrandt'ın SPD'ye ve iki Almanya'nın birleşmesinden sonra ülkeye yaptığı katkıları anlatan Schwesig, “Regine Hildebrandt'ın söylediği gibi kökenine bakılmaksızın herkesin bu ülkede yaşamı hakkı var” dedi. Schwesig “Spor yaşamın kalitesini artırır ve insanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirir” sözleriyle de Brühl Kahramanlar'ın çalışmalarını da övdü.
Brül Kahramanlar'ın kurucusu Fatih Türk ise ödül aldıkları için çok sevinçli olduklarını belirterek “Kulübümüzde 17 farklı ulustan gençler spor yapıyor. Kulübün yönetiminde ise yedi farklı ulusa mensup arkadaş birlikte çalışıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!