Reformcu genç tecavüzü anlattı

Güncelleme Tarihi:

Reformcu genç tecavüzü anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 00:00

İngiliz The Times Gazetesi, İran’ın “Yok” dediği tecavüz iddialarının peşine düştü. Yeşil bant taktığı için tutuklandığını söyleyen 15’lik genç, şunları anlattı: “İlk gece, gözlerim bağlandıktan sonra sivil giyimli üç kişinin tecavüzüne uğradım. Benim hayatım bitti.”

İRAN’da 12 Haziran’daki şaibeli seçimin ardından patlak veren ve en az 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan muhalif protesto gösterileri sırasında tutuklanan 15 yaşındaki Rıza adlı çocuk, götürüldüğü merkezde tecavüze uğradığını söyledi.

Aile kaçmanın yolunu arıyor

Talihsiz çocuğun trajik hikâyesine sayfalarında yer veren İngiliz Times gazetesi, “Rıza, muhalefet liderlerinden Mehdi Kerrubi’nin İranlı yetkililere yönelttiği tutuklanan kadın, kız, erkek tutuklulara tecavüz ediliyor suçlamasının canlı kanıtı” diye yazdı. Gazeteye göre Temmuz ayında tutuklanan Rıza, şunları anlattı:

“40 kadar akranımla birlikte tutuklanıp, sanıyorum Devrim Muhafızları’nın karargâhına götürüldük. Orada soyunduk ve iç çamaşırlarımızla kaldık. Bizi kabloyla dövdükten sonra, bir konteynıra kilitlediler. İlk gece, gözlerim bağlandıktan sonra sivil giyimli üç kişinin tecavüzüne uğradım. Bunu, Allah için yaptıklarını söylediler. Ardından polis merkezine gönderildim. Orada da tecavüze uğradım. Benim hayatım bitti. ”

Rıza’nın ailesi ise şimdi ülkeden kaçmanın yollarını arıyor.

Rafsancani havlu attı

İRAN’da reformcuları destekleyen eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, ülkedeki siyasi gerginliğin aşılması için herkesin dini lider Ali Hamaney’in emirlerine uyması gerektiğini söyledi. Uzmanlar Meclisi Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmasında Rafsancani, 12 Haziran seçimlerinden bu yana ilk kez Hamaney’e doğrudan destek vermiş oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!