Referandumu bir kez daha yapalım

Güncelleme Tarihi:

Referandumu bir kez daha yapalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2004 01:33

Kıbrıs Rum Lideri Tasos Papadopulos, referandum sonuçlarını değerlendirmek üzere gittiği Atina’da dün Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan iki lider, Annan Planı’nda bazı değişiklikler yapıldıktan sonra bir kez daha referanduma gidilmesi çağrısında bulundu.

KKTC’YE MALİ YARDIM SÖZÜ

Karamanlis,
Kıbrıs Rum halkının aldığı karara saygı duyduklarını belirterek Yunanistan’ın Kıbrıs’daki Helenizm davasını yürekten desteklediğini bildirdi. Bundan sonraki hedefin de Kıbrıs’ın birleşmesi olacağını vurgulayan Karamanlis, Annan Planı’nın ölmediğini savundu.

Karamanlis, müzakerelerin yeniden ne zaman başlayacağını söylemenin bu aşamada zor olduğunu kaydederek AB’nin Kıbrıs Türklerine ekonomik yardım yapılması için aldığı kararı memnuniyetle karşılaşıladıklarını vurguladı. Karamanlis, ‘Biz de Kıbrıslı Türklerin ekonomik koşullarını yükseltmek için büyük çaba göstereceğiz’ dedi.

PLAN DEĞİŞİRSE KABUL EDERİZ

Papadopulos
da Yunanistan’ın verdiği desteğe teşekkür ederek Kıbrıs halkının kararına saygı gösterilmesini istedi. AB’nin de hedefinin Kıbrıs’ın birleşmesi olduğunu söyleyen Papadopulos, ‘Annan Planı öldü mü?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

‘Annan Planı gibi planlar ölmez. Biz planın tümünün yeniden müzakere edilmesini istemiyoruz. Planda bazı değişiklikler yapılıp yeniden halk oyuna sunulursa bu kez Kıbrıs Rum halkı planı kabul eder.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!