"Referandum Müslümanlara karşı değil"

Güncelleme Tarihi:

Referandum Müslümanlara karşı değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 12:31

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz, minare referandumunun İslam ya da yabancı düşmanlığı olarak algılanmaması gerektiğini belirtirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkilerini de anladığını söyledi.

Haberin Devamı

İsviçre'deki "minare referandumu"yla ilgili NTV’nin sorularını yanıtlayan Kunz, ülkede minarelerin yasaklanması önerisinin devlet tarafından değil bir grup vatandaş tarafından yapıldığını söyledi.

 

Hükümetin bu girişime karşı olduğunu ve seçmenlere ret oyu vermeleri çağrısı yaptığını belirten Kunz, çıkan sonucun İsviçre halkının kararı olduğunu söyledi.

 

Büyükelçi, “Bu İslam’a, Müslümanlara karşı bir oy değil. Onların dinlerine, dua etmelerine karşı bir oy değil. İsviçre’de camiler zaten var. Müslümanlar dinlerinin gerektiğini yapabilecekler, bu gelecekte de değişmeyecek” dedi.

 

Haberin Devamı

“Bu referandum sonucu korkuların bir yansımasıdır, güvenliksizlik duygusunun yansımasıdır” diyen Kunz, olayın İslam ya da yabancı düşmanlığı olarak algılanmaması gerektiğini ve hükümetin dini gruplarla diyaloğu geliştireceğini söyledi.

 

"ERDOĞAN'IN TEPKİLERİNİ ANLIYORUM" 

Kunz, Müslümanların kaygılarını anladıklarını ve tepkileri hükümete ilettiklerini belirtti.

 

İsviçre’nin Müslüman ülkelerle diyalog yönündeki politikasının devam edeceğine vurgu yapan Kunz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkilerini de anladığını söyledi.

 

Kunz, “Türkiye’yle bu diyaloğu devam ettireceğimizi ümit ediyorum. Önümüzdeki gelişmeleri öngöremiyorum. Müslüman ülkelerle diyalog kurmak ve belirsizlikleri ortaya çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

 

Erdoğan, dün AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada, minare referandumunu sert bir dille eleştirirken, bu olayın İsviçre’nin ayıbı olduğunu söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!