Ralston istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Ralston istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 00:00

ABD’nin "PKK ile Mücadele Özel Temsilcisi" emekli General Joseph Ralston’ın istifasını sunduğu öğrenildi.

Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, zaman zaman "PKK Koordinatörü" olarak da adlandırılan General Joseph Ralston, istifa dilekçesini ABD Dışişleri Bakanlığı’na verdi. Joseph Ralston’ın, "Bu iş yürümüyor. Devam etmek istemiyorum" dediği belirtildi.

Aynı kaynaklar, Ralston’ın istifasını kısa bir süre önce sunduğunu, ancak ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu talebi "henüz yürürlüğe koymadığını" kaydettiler. Güvenilir bir kaynak, Ralston istifasının neden yürürlüğe konulmadığı konusunda, "Bu tiyatro oyununu sürdürmek istiyorlar..." demekle yetindi.

Joseph Ralston, 28 Ağustos 2006’dan beri PKK ile mücadelede ABD devlet kurumları arasında "eşgüdüm" sağlamaya ve terör örgütüne karşı yeni politikalar oluşturmaya çaba harcıyordu. Ralston, Türkiye’nin olası bir sınırötesi operasyonuna da "stratejik açıdan zararları olacağı gerekçesiyle" karşı çıkıyordu.

Ralston, uzun bir süre Türk muhatabı emekli Orgeneral Edip Başer ile çalışmıştı. Ralston, Başer’in istifasından sonra yerine gelen Büyükelçi Rafet Akgünay ile de sadece bir kez ve nezaket amaçlı kısa bir telefon görüşmesi yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!