Rakel Dink’e Chirac Vakfı Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Rakel Dink’e Chirac Vakfı Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 00:19

FRANSA’nın eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından 2008’de kurulan ve amacı, ‘Çatışmaların önlenmesini, kültürlerarası diyaloğu ve sağlığa erişim kalitesinin yükseltilmesini desteklemek’ olan 2017 Chirac Vakfı Ödülü dün Hrant Dink Vakfı’na takdim edildi.

Haberin Devamı

Paris’te düzenlenen törende ödülü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink’e sundu. Chirac Vakfı Jürisi, ödülün Hrant Dink Vakfı’na verileceğini eylül ayında açıklamıştı.

‘tUTUKLU GAZETECİLER BIRAKILMALI’

Ödülün Dink Vakfı’na verilmesinin gerekçesi “Diyalog, empati ve barış kültürünü temel alarak çalışmalar yapan Hrant Dink Vakfı, kültürel çeşitliliğin bir zenginlik, farklılıkların ise hak olarak tanınması gerektiğini savunuyor, Ermenistan ve Türkiye halkları arasındaki kültürlerarası ilişkileri teşvik ediyor. Dink Ailesi, kin ve intikam ruhu içine hapsolmak yerine, yıllar içinde Türkiye’de demokratik tartışmalarda vazgeçilmez bir aktör haline gelen bu vakfı kurdu ve yönetiyor” ifadeleriyle açıklanmıştı. Törende konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Barışa yönelik bu davranışlar bugün eskisinden çok daha önemli ve bizden her zaman destek bulacak” dedi. Basın özgürlüğünün önemini vurgulayan Macron, Türkiye’de tutuklu Fansız gazeteci için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la konuştuğunu, gazetecinin bunun ardından serbest bırakıldığını söyledi ve bunun diğer tutuklu gazeteciler için de yapılması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!