Almanya’da Çeçen operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Çeçen operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 12:43

Almanya genelinde 12 eve ve bir yurda terör operasyonu yapıldı. 10'u erkek 13 Çeçen'e yönelik operasyona asayiş, federal ve eyalet polis güçlerine bağlı özel birimler katıldı. Thüringen merkezli yapılan operasyonda şüphelilerin IŞİD bağlantılı teröristler olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Çeçenlere yönelik beş ayrı eyalette terör baskını yapıldı. Thüringen merkezli eş zamanlı yapılan operasyon ülkenin beş eyaletinde saatlerce sürdü. Operasyonun hedefinde IŞİD ile bağlantılı olduğundan şüphelenen 10’u erkek, toplam 13 Çeçen terörist olduğu açıklandı.

Almanya’da Çeçen operasyonu

Thüringen Eyalet Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen baskında 12 ayrı ev ve bir mülteci yurduna baskın düzenlendi. IŞİD ile bağlantılı olduğu sanılan Çeçen kökenli 28 yaşındaki Rus vatandaşının iki yıldan beri takipte olduğu ve şüphelinin büyük çapta ses getirecek eylem planladığından şüpheleniliyor.
Thüringen dışında Kuzey Ren Vestfalya, Hamburg, Bavyera ve Saksonya eyaletlerinden operasyon yapıldı. Operasyona federal ve eyalet polis güçleriyle birlikte asayiş dairesine bağlı özel birimler mensubu polisler yer aldı. Polis operasyonlarda kokuya duyarlı köpekleri de kullandı. Operasyonlarda çatışma yaşanmadı.
Daha önce Suriye'de savaştığı belirlenen 28 yaşındaki şüpheli tutuklandı. Diğer şüpheliler ile ilgili işlemler sürüyor. Polisten alınan bilgiye göre, 13 Çeçen şüphelinin tümün de Almanya'da mülteci başvurusunda bulunduğu ancak başvurularının henüz sonuçlanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!