PYD Eş Başkanı Müslim'den flaş açıklama

Güncelleme Tarihi:

PYD Eş Başkanı Müslimden flaş açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 14:41

PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Kürt güçleri ile IŞİD arasında Kobani'deki çatışmalar sırasında koalisyon uçakları tarafından havadan atılan silahların parasının Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından ödendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa'da yayın yapan Med-Nuçe televizyonunda canlı yayına katılan Salih Müslim, "Belki bunu kimse bilmiyordur ama koalisyon uçakları aracılığıyla Kobani'ye indirilen silahlar KYB'nin silahlarıydı ve parasını KYB ödemişti" dedi.

KYB'nin Kürt güçlerine yardım ettğini söyleyen Müslim, PYD'nin YPG'nin siyasi iradesi olmadığını ifade etti. Müslim, "Bir idare ve bir kanton yönetimi vardır. Herkesin bunu görmesi gerekiyor. Onun için kalkıp her şeyi PYD'ye bağlamak ve PYD'yi terörize etmek doğru değildir. Bunu herkes böyle anlamıştır" diye konuştu.

PYD Eş Başkanı Müslimden flaş açıklama


BİZ SURİYE DEVRİMİNİN PARÇASIYIZ


BM'nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile yaptıkları görüşmeleri de değerlendiren Müslim, "Biz Suriye'nin bir parçası olduğumuzu söylüyoruz. Biz Suriye devriminin bir parçasıyız, hiç bir zaman ayrı düşünmedik. Onun için planlarımız Suriye içinde vardır. Hem demokratikleşmek, hem ilişkiler bakımından devletlerle ilişki bakımından. Bölgenin ve Suriye'nin bir parçasıyız. Suriye'nin istikrarını ve barışını istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!