Putin'in ilk seçim tavizi: Votkada geri adım

Güncelleme Tarihi:

Putinin ilk seçim tavizi: Votkada geri adım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜN adaylığı tescil edilen Rusya Devlet Başkan Vekili Vladimir Putin ilk seçim müjdesini patlattı: ‘Hükümet, votka fiyatında en ufak bir artış kararı almadı’. Putin, ayrıca ‘kamuoyunda panik yaratan’ zam söylentilerini ‘halkı hükümete karşı kışkırtmaya yönelik, seçimi etkilemeyi amaçlayan bir girişim’ olarak nitelendirdi.

Rusya'da halk arasında yayılan, votka fiyatlarında artış olacağına ilişkin söylenti, Ekonomi Bakanlığı kaynaklarınca geçen hafta doğrulanmıştı. Votka fiyatları, karaborsada daha düşük ücret karşılığı satılan ürünlerle mücadele amacıyla hükümet tarafından belirleniyor. Rusya'da en küçük şişe votka 2,2 dolara (yaklaşık 1,5 milyon TL) satılıyor.

Putin, en fakir aday

Rusya'da 26 Mart tarihinde yapılacak olan erken Devlet Başkanlığı seçimlerine katılan 14 adaydan en şanslısı olan Vladimir Putin adayların da en fakiri. Putin ve ailesi Türkiye'de yaşasa, başını sokacak bir daire bile alamaz.

Rusya Merkez Seçim Kurulu dün aday listesini resmen açıklarken, Devlet Başkanı Vekili ve aday Putin de mal varlığı beyannamesini basına dağıttı. 1989-1990 yılında 265 bin ruble (5.6 milyar) gelir elde eden 4 kişilik Putin ailesi Moskova'da devlete ait 157 m2'lik bir lojmanda oturuyor. Üç arsa dışında taşınmaza sahip olmayan Putinler'in bankadaki birimikleri 8 milyar lira kadar. Putin'in St.Petersburg dışında 3 dönümlük iki, Moskova dışında da 1.5 dönümlük bir arsası var. Putin'in eşi Lyudmila'nın da geliri ‘yeni Ruslar’dan olmadığını gösteriyor. Lyudmila Putin çalıştığı telekomünikasyon şirketinde geçen yıl 43 bin ruble (900 milyon lira) kazanabilmiş. Lyudmila'nın bankada kendi adına 10 bin ruble (200 milyon lira) parası var. Putin'in iki kızı Mariya ve Yekaterina beyannameye göre mülkiyet sahibi değil bankalarda paraları bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!