Putin'den Arap Birliği'ne işbirliği teklifi

Güncelleme Tarihi:

Putinden Arap Birliğine işbirliği teklifi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2018 15:17

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye ve Irak'ta terör örgüt DEAŞ yenilgisinden sonra bölgede siyasi çözüm ve yapılanma süreçlerine Arap Birliği ile yardımcı olabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, Suudi Arabistan'da düzenlenen 29. Arap Birliği Zirvesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toplantının Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da zor bir dönemden geçilirken yapıldığını hatırlatan Putin, Suriye, Irak, Libya ve Yemende silahlı çatışmaların can almaya devam ettiğini belirtti.

Putin, bu zorlukların uluslararası toplumun koordineli, kolektif çabalarını gerektirdiğini ve Arap Birliği gibi çok taraflı yapılara olan talebi artırdığını vurguladı.

Rusya'nın bölgesel güvenliği sağlamak için Arap Birliği ile iş birliğine hazır olduğuna işaret eden Putin, "DEAŞ'ın ana güçlerinin yenilgisinden sonra ortaya çıkan koşullarda, Suriye ve Irakta siyasi çözüm ve yeniden yapılanma süreçlerini beraber hızlandırmaya, hayati meseleleri çözmeye yardımcı olabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Arap devletlerinin egemenliği ve toprak bütünlüğüne tam saygıyla terörist gruplarla mücadeleye devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Putin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ortadoğu'da uzun vadede normalleşme Filistin sorununa çözüm bulunmadan olanaksızdır. Rusya'nın pozisyonu değişmezdir"

(İllüstrasyon: Cristiana Couceiro)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!