Putin tercüme aksaklığı sebebiyle Almancasını konuşturdu

Güncelleme Tarihi:

Putin tercüme aksaklığı sebebiyle Almancasını konuşturdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2019 16:06

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de Alman girişimcilerle düzenlenen bir toplantıda simultane tercümede yaşanan teknik aksaklığı fark edince Almanca konuşmaya başladı. Doğu Almanya'da KGB ajanı olarak görev yaptığı bilinen Putin'in dil becerisi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentinde Alman girişimcilerle bir araya geldi. Girişimcilerle yaptığı toplantı sırasında tercümede teknik aksaklık yaşandığını fark eden Putin, Almanca olarak, "Yanlış olan ne?" dedi.

Putin'in verdiği tepki kahkaha tufanına yol açtı. Bir süre daha Almanca konuşan Rus lider, "Anlattıklarımı daha sonra söylerim. Çok da ilgi çekici şeyler değildi." diyerek gülümsedi. Espirili sözlerinin ardından Putin konuşmasını Rusça olarak sürdürdü.

Putin'in Almanca konuştuğu anlara dair görüntüler sosyal medyada izlenme ve paylaşım rekoru kırdı.

Doğu Almanya'da KGB ajanı olarak çalışan Rus lider Putin zaman zaman bazı görüşmelerde Almanca da konuşuyor. Putin'in Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile Almanca konuştuğu ve davet mektuplarına Almanca yanıt verdiği biliniyor.

Haberin Devamı

Rus lider geçtiğimiz yıl Avusturya'nın eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in düğün törenine katılmış ve bu özel günde Almanca ve vals yeteneklerini sergilemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!