Putin önce düğüne sonra Merkel’e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Putin önce düğüne sonra Merkel’e gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 23:26

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel ile Rusya lideri Vladimir Putin bugün Berlin yakınlarındaki Meseberg Sarayı’nda bir araya geliyor. İki lider heyetler ile yapılacak görüşmenin dışında baş başa da bir görüşme gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

İSTANBUL HAZIRLIĞI
Rus lider Putin Almanya’ya geçmeden önce Avusturya’da bu ülkenin Dışişleri Bakanı Karin Kneissl’ın (53) düğününe katılacak. Avusturya hükümetinde bağımsız olarak yer alan Kneissl, Viyana ziyareti sırasında, Putin’i nişanlısının bağında yapılacak düğüne davet etmişti. Putin hem davete icabet edecek hem de mayıs ayında kendisini ziyaret eden Merkel ile buluşacak.

İki ülke liderinin masaya yatıracağı konular arasında ilk sırayı, ABD Başkanı Donald Trump’ın yapımına sıcak bakmadığı Kuzey Akım 2 doğalgaz projesi yer alıyor. İki  lider Suriye ve Ukrayna gibi uluslararası sorunları da görüşecek.

Almanya Başbakanı Merkel dün Almanya, Fransa, Türkiye ve Rusya arasında Suriye konulu dörtlü bir toplantının anlamlı olabileceğini söyledi. Zirvenin 7 Eylül’de İstanbul’da yapılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!