Putin: "Grozni operasyonu tamamlandı"

Güncelleme Tarihi:

Putin: Grozni operasyonu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2000 00:00

Haberin Devamı


Rusya Devlet Başkan Vekili Vladimir Putin, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de girişilen askeri operasyonun tamamlandığını bildirdi. Putin, Rus ORT Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "Grozni'deki son direniş noktası olan Zavodskoy da kurtarıldı. İdari binalardan birisine Rus bayrağı dikildi, Grozni operasyonunun tamamlandığı söylenebilir" dedi.

Bu arada, Grozni'nin Rusların eline geçmesinden sonra çatışmaların kaydığı batıdaki Alkan-Kala, Zakan-Yurt, Çamil-Yurt, Katir-Yurt ve Açkoy-Martan bölgelerinde, Çeçen savaşçılar, güneydeki dağlara giden bir koridoru ellerinde tutmayı sürdürürken, Ruslar bu bölgeleri havadan ve karadan şiddetli biçimde bombalıyor.

Çeçen savaşçılar, Rus bombardımanlarının sivil halkı da hedeflediğini savunurken, koridordaki Çeçen güçlerine komuta eden Ahmed Zakayev'in yaralandığını belirttiler.

Rus özel televizyon kanalı NTV de, Çeçenlerin ünlü komutanı Şamil Basayev'in hastane yatağında görüntülerini yayınladı. Mayına basan Basayev'in sağ ayağının kesildiği ve elleri ile yüzünden de yaralandığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!