Putin Başbakanlığa hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Putin Başbakanlığa hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 19:16

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görev süresinin dolmasından sonra başbakan olması yönünde öneriler aldığını ve bu teklifleri “tamamen gerçekçi bulduğunu” söyledi.

Haberin Devamı

Birleşik Rusya partisinin kongresinde konuşan Putin, son kararını vermediğini de ima ederek, “hükümeti yönetme yolundaki öneriyi dikkate aldığımda, bunu tamamen gerçekçi buluyorum. Ancak bunun hakkında düşünmek için de henüz çok erken” dedi.

Putin, Başbakan olması için iki koşulun gerçekleşmesinin şart olduğunu da kaydetti ve “Birincisi Birleşik Rusya'nın seçimi kazanması. İkincisi de, kendisiyle ekip çalışması yapabileceğimiz seçkin, yetenekli, modern bir kişinin devlet başkanı seçilmesi” dedi. Putin, bu yıl aralık ayında yapılacak parlamento (Duma) seçimleri için Birleşik Rusya partisinden liste başı olarak aday olabileceğini ifade etti.

İki dönem devlet başkanlığı yapan Putin, gelecek yıl yapılacak olan devlet başkanlığı seçiminde, anayasa gereği, üçüncü kez aday olamıyor. Ancak Putin, anayasa değişikliğiyle üçüncü kez adaylık seçeneğini tamamen dışarıda bıraksa bile, görev süresi bittikten sonra da ülke idaresinden uzak kalmayacağını sık sık dile getiriyor.

Haberin Devamı

Haberi veren AP ajansı, “Putin'in görev süresi martta sona eriyor. Ancak kendisi, Rusya'nın dizginlerini elinde tutmaya devam etmek istediğini ima etmişti. 2 aralıkta yapılacak parlamento seçimlerinde liste başı olması, kendisine, devlet başkanının yetkilerinin daraltıldığı yeni bir sistem içerisinde başbakan olma kapısını açabilir” yorumu yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!