Psikoposun babası babası değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Psikoposun babası babası değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 02:14

Anglikan klisesinin lideri, Canterbury Başpiskoposu Justin Welby yıllar sonra biyolojik babasının ünlü bir İngiliz diplomat olduğunu öğrendi. Bu habere Welby kadar annesi de şaşırdı.

Haberin Devamı

ANGLİKAN Kilisesi lideri ve Canterbury Başpiskoposu Justin Welby’nin İngiltere Eski Başbakanı Winston Churchill’in özel sekreterliğini de yapmış olan İngiliz diplomat Sir Anthony Montague Browne’ın gayrı meşru oğlu olduğu ortaya çıktı. Daily Telegraph gazetesi ilgili haberinde, Welby’nin biyolojik babasının kimliği ile ilgili yaptıkları geniş çaplı araştırmanın sonuçlarını Başpiskopos’a sunduklarını ve onun da gerçeği ortaya çıkarmak için DNA testi yaptırmayı kabul ettiğini yazdı. 2013 yılında vefat eden Sir Anthony Montague Browne’ın saç tellerinden alınan DNA örneğinin Welby’den alınan örnek ile karşılaştırıldığı ve yüzde 99.9779 ihtimalle baba-oğul olduklarının tespit edildiği açıklandı. 

GENETİK DEĞİL İSA ÖNEMLİ

Başpiskopos Welby “Şu anda varoluşsal bir kriz yaşamıyorum. Ben kimliğimi İsa ile olan bağıma dayandırıyorum, genetiğe değil” dedi. Başpiskopos Justin Welby’nin, annesi Jane ile kısa bir evlilik yapmış olan viski satıcısı Gavin Welby’nin oğlu olduğuna inanılıyordu. Geçmişte Winston Churchill’in hizmetinde çalışan Jane Welby, evlenmeden önce meslektaşı Sir Anthony Montague Browne ile kısa bir ilişki yaşadığını daha önce de açıklamıştı. Jane Welby babalık testinin sonuçlarının kendisi için inanılmaz bir şok olduğunu söyledi. 86 yaşındaki Jane Welby “Evliliğimden önceki günlerde Sir Anthony ile birlikte oldum. Görünen o ki o dönemdeki önlemler işe yaramamış ve mükemmel oğlum bu ilişkinin sonucu olarak dünyaya gelmiş” dedi.

Haberin Devamı

Psikoposun babası babası değilmiş

Welby’nin biyolojik babası Sir Anthony Browne, Winston Churchill ile (solda). Annesi Jane ve eşi viski satıcısı Gavin Welby kucaklarında Justin Welby ile (üstte).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!