Protestolar eşliğinde Cumhurbaşkanı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Protestolar eşliğinde Cumhurbaşkanı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 20:56

Kosova meclisinde yapılan oylamanın üçüncü turunda, Kosova Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Haberin Devamı

Kosova meclisinde yapılan oylamanın üçüncü turunda oy çokluğuyla cumhurbaşkanı seçilen Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, "Etnik ayrım gözetmeksizin, tüm vatandaşlarımıza hizmet ederek ülkem için çalışacağıma sizleri temin ederim" dedi.

Oy sonuçlarının seçim komisyonu tarafından açıklanmasının ardından Mecliste konuşan Taçi, kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Görev süresi boyunca ülkesinin AB ve NATO üyesi olması için çalışacağını vurgulayan Taçi, "Etnik ayrım gözetmeksizin, tüm vatandaşlarımıza hizmet ederek ülkem için çalışacağıma sizleri temin ederim" ifadesini kullandı.

Taçi destekçileri de resmi sonuçların açıklanmasının ardından başkent Priştine sokaklarında kutlama yaptı.

Gün içerisinde Taçi karşıtı muhalefet yanlılarının protestosuna sahne olan Priştine sokakları, bu kez Taçi yanlılarıyla doldu. Kutlamalara katılan vatandaşlar, havai fişek atıp Taçi lehine sloganlar attı.

Haberin Devamı

Muhalefet milletvekillerinin tepki göstererek katılmadığı oylamanın üçüncü turunda 81 oyun 71'ini alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçilen Taçi, 7 Nisan'da görevini mevcut Çumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'dan devralacak.

ERDOĞAN'DAN KOSOVA CUMHURBAŞKANINA TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'nın yeni Cumhurbaşkanı Haşim Taçi'yi telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, oy çokluğuyla Kosova'nın Cumhurbaşkanı seçilen Taçi'ye yeni görevinde başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kosovalı mevkidaşı Taçi'nin, görüşmede ikili ilişkileri geliştirmenin önemini de vurguladıkları kaydedildi.

PRİŞTİNE SOKAKLARI GERGİN

Kosova Meclisi’nde Cumhurbaşkanlığı için oylama yapılırken, muhalifler dışarıda polisle çatıştı. Meclis binasına Molotof kokteyli fırlatan göstericilere TOMA, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. Pristine’nin birçok bölgesinde yayılan olaylarda çok sayıda muhalefet taraftarı gösterici ve polis yaralandı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis bazılarını gözaltına aldı. Kosova sokaklarına yayılan olaylarda 20’nin üzerinde yaralı bulunuyor. Olaylar devam ediyor… 

Haberin Devamı

Protestolar eşliğinde Cumhurbaşkanı seçildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!