Prenses Diana ve oğlum Dodi'yi Kraliçe'nin kocası öldürttü

Güncelleme Tarihi:

Prenses Diana ve oğlum Dodiyi Kraliçenin kocası öldürttü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 00:00

Mısır asıllı milyarder işadamı ve ünlü Harrods Mağazası'nın sahibi Muhammed el-Fayed, 31 Ağustos 1997'de Paris'te meydana gelen ve oğlu Dodi el-Fayed'le Prenses Diana'nın ölümüne yol açan kazanın planlı bir cinayet olduğunu söylüyor. Cinayetin arkasında Prens Charles'ın babası ve Kraliçe İkinci Elizabeth'in kocası Prens Philip'in bulunduğunu iddia eden el-Fayed, raporların her şeyi ortaya koyacağını savunuyor. El-Fayed'e göre, Prens Charles da 'aptalın teki’.

HARRODS Mağazası'nın sahibi milyarder işadamı Muhammed el-Fayed, 31 Ağustos 1997'de oğlu Dodi ve müstakbel gelini eski Galler Prensesi Diana'yı esrarengiz bir trafik kazasında kaybettiği günden beri suskunluğunu korudu. Sadece mahkeme huzurunda konuşan ve Paris'teki trafik kazasının İngiliz 'derin devleti'nin bir komplosu olduğunu savunan el-Fayed, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'i "bir kukla" olarak niteliyor. Oğluyla müstakbel gelinini kaybettiği kazanın baş sorumlusu olarak Kraliçe'nin eşi Edinburgh Dükü Prens Phillip'i gördüğünü vurgulayan el-Fayed'e karşı tavır alan Kraliyet Ailesi, Harrods ürünlerine ambargo koymuştu. Yıllardır uğraşmasına rağmen bir türlü İngiliz vatandaşlığına kabul edilmeyen el-Fayed, şimdi Fransız emniyetinin, Prenses Diana ve Dodi el-Fayed'in ölümünü aydınlatacak raporun sonucunu bekliyor. Kazayı "cinayet" olarak niteleyen el-Fayed, Hürriyet'in sorularını yanıtladı:

Yakında açıklanacak soruşturma raporu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Adli tıp tarafından atanan uzman son derece dürüst. Haklı olduğumu düşünüyor. Bu, haydutları şoke etti. Şimdi gerçeğin, yani Prens Phillip denen o Nazi alçağının böyle bir suç işlediğinin ortaya çıkacağına inanıyorum.

Doğrudan onun sorumlu olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Kesinlikle. Çünkü Diana’yı çocukluğundan beri tanırım. Babası yakın bir arkadaşımdı. Diana, Prens Phillip’ten tehdit mektupları almıştı. İngiliz emniyeti, Prens’in Diana’yı öldürteceğini biliyordu. Prens Charles’ın böyle bir gücü yok. Böyle korkunç bir cinayeti işleyebilecek tek kişi babası. Adamın geçmişine bir bakın. Babası deli, annesi alkolikti. Halası, Hitler’in bir generaliyle evliydi. Phillip de onunla büyümüş bir Nazi’dir. Şimdi böyle bir insanın başka bir kültürden gelen esmer tenli oğlumu damat olarak, yani geleceğin kralının üvey babası olarak kabul etmesini bekler misiniz? Bu yüzden güvenlik şefim Trevor Rees Jones’u da bana karşı doldurdular.

O da komplonun bir parçası mıydı?

Hayır, değildi. Ama sonradan bana cephe aldı. Kaza sırasında arabadaydı ve ne olup bittiğin
Prenses Diana ve oğlum Dodiyi Kraliçenin kocası öldürttü
Dodi'nin kamerasından Prenses Diana'nın son görüntüleri
i anlamak için tek umudumdu. Arabanın yolunun nasıl kesildiğini, kazaya nasıl zorlandığını biliyordu. Altı ay boyunca hastane masraflarını ödedim, estetik cerrahlara, psikiyatrlara götürdüm. Onu da öldürmek istediler. Ama bana gerçeği söyleyen tek kişi oydu. Bunu Daily Mirror’a da açıkladı.

Hatta açıklamayı sizin ofisinizde yaptı.

Evet. Ama daha sonra İngiliz emniyetinden birileri onu bana karşı kışkırttı. Timor’da BM adına güvenlik şefi yapıldı ve çok para aldı. O dakikadan sonra bana cephe aldı ve hatta aleyhime bir kitap yazdı.

Prens Phillip’in Diana’ya yazdığı tehdit mektubunu gördünüz mü?

Diana’nın mektupları kamuoyuna açıklandı. Prens Philip’in mektupları ise Scotland Yard’da. Evet, hepsini gördüm.

Prens Phillip’in eşi, yani Kraliçe İkinci. Elizabeth bu işin neresinde?

Onun hiçbir gücü yok. Her şeyin arkasındaki kişi kocası.

Hiçbir konuda mı hiçbir gücü yok, yoksa sadece bu konuda mı?

O sadece bir kukla. Kraliçe olsa da tüm kötülükleri kocası yapıyor.

CHARLES APTALIN TEKİ

Prens Charles ve Camilla hakkında ne düşünüyorsunuz?


Charles aptalın teki. Diana gibi güzel bir kadını bırakıp, timsaha benzeyen bir kadına gitti. Kim her sabah yüzü eşeği andıran bir kadınla uyanmak ister ki? Bir de kral olmak istiyor. Şansı olduğunu sanmam.

Prens Charles ve Prenses Diana’nın oğulları William ile Harry büyüdü. Onlar da size karşı mı?

Onlar annelerine çok yakındı. Güney Fransa’da benim evimde anneleriyle iki hafta kaldılar, onun yatağında yattılar, onunla yemek yediler. Hep gülerlerdi. Bunu atlatmaları zor olmuştur, ama bugün yaptıklarımdan memnun olduklarını sanıyorum. Bir alçak ve bir haydut olan dedelerinin, annelerinin katili olduğunu ortaya çıkardığımda mutlu olacaklar.

Sizce rapordan ne çıkacak?

Söylediğim her şeyin doğru olduğu kanıtlanacak. James Anderson adlı bir paparazzi, yolda süratle giderken taciz ederek Diana ve Dodi’nin arabasının yoldan çıkmasını sağladı. Daha sonra bu paparazzinin konuşabileceğini düşünüp onu öldürdüler. Dodi ve Diana’nın şoförü de sarhoş değildi. Kan örneği, sarhoş bir adamınkiyle değiştirildi.

Güçlü bir adamsınız. Zengin ve başarılısınız. Kendi gerçeğinizi de biliyorsunuz. Neden hálá mücadele ediyorsunuz?

Bunu nasıl söylersiniz? Çocuğunuz var mı? Benim vardı. Birileri oğlumu ve Diana’yı öldürecek, ben de burada oturacak mıyım? Nasıl kendime gelebilirim ki?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!