Prens George ABD Başkanı Obama ile tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Prens George ABD Başkanı Obama ile tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 20:55

İngiltere’ye 3 günlük ziyarete için giden ABD Başkanı Barack Obama, Londra temasları çerçevesinde kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ve eşi Kate ile bir araya geldi. Kensington Sarayı'nda akşam yemeğine katılan Obama'nın Prens George'la tanıştığı fotoğraflar basına yansıdı. Üzerinde bornozu ve pijamalarıyla Obama'yı karşılayan küçük Prens'in bu fotoğrafı sosyal medyanın da en çok konuşulanları arasına girdi.

Haberin Devamı

İngiliz Kraliyet çifti, Obama ve eşi Michelle'i resmi konutları Kensington Sarayı'nda akşam yemeğinde ağırladı. 

Ziyaretin en dikkat çekici görüntüsü ise Obama'nın Prens George'la tanıştığı fotoğraflar oldu. Üzerinde bornozu ve pijamalarıyla Obama'yla el sıkışan küçük Prens'in bu fotoğrafla ziyaretin yıldızı oldu. Fotoğraf sosyal medyanın da en çok konuşulanları arasına girdi.

Prens George ABD Başkanı Obama ile tanıştı

Akşam yemeğine Prens William'ın kardeşi Prens Harry de katıldı. Gayrı resmi olarak gerçekleştirilen buluşmayla ilk kez genç Kraliyet üyeleri bir ABD Başkanı'nı ağırlamış oldu.

Prens George ABD Başkanı Obama ile tanıştı
Prens George, doğumundan hemen sonra Obama çiftinin kendisine gönderdiği sallanan at hediyesi için de teşekkür etti. 

Haberin Devamı

KRALİÇE KARŞILADI

Obama dün ilk görüşmesini İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth ile yaptı.

Kraliçe eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, ABD Başkanı’nı ve eşi Michelle Obama’yı taşıyan helikopter inerken Windsor Sarayı’nın bahçesinde hazır bulundu.

Prens George ABD Başkanı Obama ile tanıştı

İngiltere Kraliçesi’nin bu jesti, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın (80) Obama’yı Riyad’a inişi sırasında karşılamamasını akıllara getirdi.

Prens George ABD Başkanı Obama ile tanıştı

 

Önceki gün 90’ncı yaşına basan kraliçenin ev sahipliğinde öğle yemeğinde yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

"İNGİLTERE AB'DEN ÇIKMAMALI"

Obama, dünkü temasları kapsamında İngiltere Başbakanı Cameron’la da görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obama, Britanya’nın Avrupa Birliği’nde kalarak güçlü bir Avrupa’ya öncülük edeceğini İngiltere’nin AB’den çıkmasının ABD’yi etkileyeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Obama İngiltere’nin içişlerine karışmaması yönündeki eleştirilere karşılık olarak ”Sadece görüşümü bildiriyorum. İnsanlar tartışmalardan korku duymamalı. Bu bir tehdit olarak değil; tartışmayı zenginleştirme olarak görülmeli" diye konuştu.

Prens George ABD Başkanı Obama ile tanıştı

OBAMA TEPKİ ÇEKTİ

ABD Başkanı, Telegraph gazetesi için yazdığı makalede 23 Haziran’da ülkenin AB’de kalıp kalmamasının oylanacağı referandum öncesi İngiliz halkına seslenerek “AB’de kalın” mesajı vermişti. Obama’nın bu makalesi birlikten çıkma yanlısı grupta tepki çekmişti.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, ABD Başkanı’nın argümanlarını ‘tutarsız’ ve ‘tamamen ikiyüzlü’ olarak değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!