Poroşenko’dan Erdoğan’a ‘bağımsız kilise’ teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Poroşenko’dan Erdoğan’a ‘bağımsız kilise’ teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 08:30

UKRAYNA kilisesinin geçen cumartesi günü bağımsızlık ilan ederek Rusya’dan dini olarak ayrılmasını başkent Kiev’de düzenlediği basın toplantısında değerlendiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Ukrayna kilisesinin bağımsızlığına giden süreçte tarafsız kaldığı için teşekkürlerini ilettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ukrayna’ya dini olarak Rusya’dan bağımsızlık veren mercinin Türkiye’deki İstanbul Fener Rum Patrikhanesi olduğunu ve Türkiye’nin süreçte tarafsız tutum takındığını dile getiren Poroşenko, “Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak, Ukrayna halkının ve şahsen benim büyük dostum Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kilisemizin bağımsızlığını kazanması sürecinde sergilediği tutum nedeniyle sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı kilise meselesinde taraf olmayarak herhangi sorun veya engel çıkarmamıştır. Başkalarına karışmama davranışı benim de izlediğim ilkelerle aynen çakışıyor. Kendisine saygılarımı iletiyorum” dedi.

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile ilişkilerde bir dizi konunun kritik çizgide bulunduğuna dikkat çekerek, “Ukrayna ile kesinlikle savaşmayacağız. Ben size söz veriyorum” ifadesini kullandı. Rus medyasına konuşan Lavrov, “Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ile Lugansk Halk Cumhuriyetleri’nin bağımsızlıklarının Rusya tarafından tanınması ve ardından Ukrayna ile savaşın başlaması gibi bir senaryoyu düşünemiyorum. İmkânsız. Rusya, Ukrayna ile kesinlikle savaşmayacak. Ben size söz veriyorum” dedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, özellikle Karadeniz ile Azak Denizi’ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı krizinden sonra Rusya’nın Ukrayna sınırına 100 bin civarında asker, yüzlerce tank, füze sistemi ve savaş uçağı yığınağı yaptığını duyurarak, “Rusya bize her an saldırabilir” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!