Polisle arbede sonrası öldü

Güncelleme Tarihi:

Polisle arbede sonrası öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 10:56

Almanya’nın Bielefeld kentinde polise direnen ve sonucunda da şiddet gören Taner Demirçivi, bir gün sonra hastanede öldü. Savcılık, beş polis hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Polisle arbede sonrası öldü

TANER Demirçivi bir süre önce ayrıldığı eşinin evine gidip tartıştı. Gürültüden rahatsız olan komşuların şikayeti üzerine eve gelen polis ekibi Demirçivi’nin bulunduğu daireye çıktı. Kapıyı polisleri açan Taner Demirçivi’nin herhangi bir sorun olmadığını ifade ettiği ve polislerden gitmelerini istediği ancak polislerin gitmeyeceklerini belirtmesi üzerine kapıyı kapatmaya çalışırken arbede yaşandı. Arbedede polis, Demirçivi’ye yumruk attı, diğer polis de biber gazı kullandı. Ellerinden ve ayaklarından kelepçelenen Taner Demirçivi, apartman dışına çıkartıldığında fenalaştı.

Hastaneye kaldırılan Demirçivi, ertesi gün öldü. Savcılık, yapılan ilk incelemenin sonucuna göre Demirçivi’nin şiddet nedeniyle ölmediğini bildirdi. WDR ise Demirçivi’nin olaydan önce kokain kullandığının ileri sürüldüğünü belirtti. Demirçivi’nin cenazesine otopsi yapılacak.

Haberin Devamı

KARDEŞİ POLİSİ SUÇLADI

Taner Demirçivi’nin kardeşi Murat Demirçivi, “Polisler kardeşimin yüzüne ve burnuna yumrukla vurmuş. Vücudu morluk içinde. Apartmandan dışarı çıkardıklarında yüz üstü yere yatırıp sırtına dizleriyle bastırmışlar. Kardeşim nefesiz kalınca ilk yardım ekiplerini çağırmışlar. Ambulansta yapılan ilk müdahaleyle hayata döndürülmüş. Sonra hastanede iki kez daha yeniden hayata döndürmüşler. Kardeşime yönelik polis çok sert şiddet kullanmışlar” dedi.
Demirçivi’nin ayrı yaşadığı eşi polislerden şikayetçi oldu. Bunun üzerine savcılık olaya adı karışan beş polis hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, polislerin Demirçivi’nin ölümünden sorumlu olup olmadığını inceliyor.

BİR OLAY DA HANNOVER’DE

Hannover’de yaşayan ve Alman vatandaşlığı bulunan Burhan Aydın (23) da polisin şiddetiyle karşılaştığını bildirdi. Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta önce annesinin bir trafik kazasına karıştığını haber aldığını ve nişanlısıyla beraber kaza mahalline gittiğini belirterek, “Annem Almancasının zayıf olması ve bir de kaza sonrası yaşadığı şok nedeniyle kendisini tam olarak ifade edememiş. Annemi araç içerisinde ağlarken gördüm. Polisler orada bağırarak konuşuyorlardı onlara anneme bağırarak konuşmamalarını söyledim” dedi.

Haberin Devamı

ÇEVREDEKİLER İTİRAZ ETTİ

Polisle arbede sonrası öldü

Polislerin kendisine Almanca olarak “defol” diye karşılık verdiğini iddia eden Aydın, şunları ifade etti: “Ardından üzerime yürüyüp kolumdan tutarak beni itelediler. Ben de yaptıklarını videoya çekmek istedim. Bu sefer 5 polis üzerime gelerek kimliğimi istedi. Ben de işyerinden aceleyle çıktığım için kimliğimi işyerinde unuttuğumu ama hemen gidip getirebileceğini ifade ettim. Bunun üzerine iki polis eldivenlerini giyip şiddet kullanarak beni asfaltın üzerine yatırdı ve ayaklarıyla üzerime basarak, bir yandan da küfürlü sözler kullanarak beni kelepçeledi. Çevredeki insanlar polislere, yaptıklarının doğru olmadığını şiddet kullanarak kelepçe takmalarının yanlış olduğunu belirtti. Ancak, polisler kalabalıktan gelen itirazlara rağmen beni kelepçeli halde arabaya bindirerek karakola götürdü. Delil olması için çektiğim video görüntülerinin bulunduğu telefonumu yere yatırılmadan önce nişanlıma verdim ancak polisler nişanlımın elinden çekerek ve benim hakkımda küfürlü sözler kullanarak telefonumu haksız yere el koydu. Daha sonra beni nezarete götürüp bir odaya aldılar.”
Kimliğinin getirilmesinin ardından serbest bırakıldığını anlatan Aydın, olayın görüntülerinin bulunduğu telefonunun hala kendisine teslim edilmediğini belirtti. Aydın olaya ilişkin savcılığa şikayette bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!