Polise arılarını saldırttı

Güncelleme Tarihi:

Polise arılarını saldırttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

KKTC'nin doğu ucundaki Karpaz bölgesinde bulunan Dipkarpaz köyü önceki gün ilginç bir hırsız-polis öyküsüne sahne oldu. Kendisi gibi Rum olan komşusu Onifrios Mousi'nin arı kovanlarını çalan hırsız Mihailidis Sottu, ifadesini almaya gelen polislerin üzerine arılarını saldırttı. Olayda 4 polis hastanelik olurken, saldırıyı kahkalalar atarak izleyen çılgın Rum tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Karpaz'daki Sipahi köyünde oturan Onifrios Mouisu adlı yaşlı Rum bir süre önce Karpaz Polis Müdürlüğü'ne başvurarak 40 milyon lira değerindeki iki arı kovanının çalındığını ihbar etti. Olayı soruşturan polis ekipleri, kovanların Dipkarpaz sakini Mihailidis Sottu'nun çaldığını belirledi. Önceki gün Sottu'nun evine giden 4 polis memuru bir sürprizle karşılaştılar. Polislere ifade vermeyi reddeden Sottu, başka kurtuluşu olmadığını anlayınca elindeki çubukla arı kovanlarından birini kırdı ve eve saklandı. Bahçedeki kovanlarından çıkan arılar, polisleri delik deşik ettiler. Arı sokması sonucu şoka giren ve koma halinde Gazimagosa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Safa Karahasan adlı polis ölümün eşiğinden döndü. Arıların hiddetinden nasibini alan diğer memurlar Erol Şarafat, Hasan Çırakoğlu ve Barış Sürmeli de geceyi hastanede geçirdi.

Arıların polisleri sokmasını gizlendiği camın arkasından büyük bir keyifle izleyen Sottu dün Gazimagosa'da mahkemeye çıkarıldı. Yargıç, Sottu hakkında üç gün tutukluluk kararı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!