'Polat Türk Rambosu'

Güncelleme Tarihi:

Polat Türk Rambosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 12:40

Time dergisi, "Kurtlar Vadisi Irak" filmin kahramanı Polat Alemdar için "Türk Rambosu" ifadesini kullanırken, filmin pek "ince" olmadığını ancak Türk izleyicilerinin ona bayıldığını yazdı.

Haberin Devamı

Time dergisi, "Büyük ekranda kötü kan" başlıklı haberinde bir "Türk Rambosu"nun Kuzey Irak’ta tek başına ABD’ye karşı koyduğunu belirtirken, "Film izleyicileri buna bayılıyorlar" ifadesini kullandı.

Filmin ABD’nin Müslüman müteffiki Türkiye’deki sinemaları doldurduğunu belirten dergi, izlenme rekorunu kırması beklenen filmin, Irak’taki ABD askerlerinin bir düğünü bastığını, makina tüfekleri ile konukları öldürdüğünü ve hayatta kalanlarının, organlarının Yahudi bir doktor tarafından çıkartılacağı bir cezaevine götürüldüğünü gösteren sahneleri içerdiğini kaydetti.

"İnce değil ancak Türkler kendilerinden geçiyor" ifadesini kullanan gazete, "Biletlerin haftalar önce satıldı; bakanlar, işadamları, Başbakan’ın eşi ve kızları bile başkent Ankara’daki galayı doldurdular" diye yazdı.

Times, Türkiye ve ABD geleneksel müttefikler olduklarını ancak Irak savaşının başlangıcından beri ilişkilerde sıkıntıların yaşandığını, o zamandan beri Türkiye’deki Amerikan karşıtlığının yoğun olduğunu belirtti. Dergi, 2005 yılında gerçekleştirilen Pew anketinin ABD hakkında olumlu görüşleri olan Türklerin oranının yüzde 23’te kaldığını gösterdiğini anımsattı.

Türk askerlerinin başlarına çuval geçirilmesi olayının Türkiye’de büyük bir tepki yarattığını kaydeden dergiye konuşan filmin ABD’li oyuncusu Billy Zane de, Polat Alemdar’ın canlandırdığı karakter tarafından "büyülendiği"ni söyledi.
ABD’li dergi, filmin ABD, Almanya ve İngiltere dahil olmak üzere bir düzineyi aşkın ülkede gösterileceğini belirtirken, senaryo yazarı Bahadır Özdener’in "Irak işgaline karşı tutum alıyor ve bunun yanlış olduğunu düşünen sadece Türkler değil" ifadesine yer verdi.

Times, Ankara’daki bir ABD yetkilisinin filme ilişkin "eğlence" nitelemesini ve "ABD ve Türkiye arasında her zaman gibi güçlü olan bir ortaklık var" açıklamasını da yansıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!