PKK'ya barışçıl çözüm sunun

Güncelleme Tarihi:

PKKya barışçıl çözüm sunun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 13:59

Haberin Devamı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile yaptığı toplantıdan çıkarken konuşan Mesut Barzani, Türkiye'yi tahrik eden açıklamalara devam etti.

Barzani, "PKK liderlerinin Türkiye teslim edilmesi gerçekleşmeyecek bir hayaldir" dedi.

Türkiye'nin PKK'ya barışçıl bir plan sunması gerektiğini belirten Barzani, "Eğer PKK bu çözüme karşılık vermezse o zaman bizim gözümüzde terör örgütü olur" diye konuştu.

İki taraf arasında çatışma olursa buna karışmayacaklarını vurgulayan Barzani, Kürt unsurlarına yönelik bir saldırı olursa kendilerini savunacakları açıklamasını da tekrar etti.

PKK TAHRİK EDİYOR

Kuzey Irak'taki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Köyü'nde 15 askerin şehit olmasına yol açan terör örgütü PKK'nın saldırısını kınadı.
Dizai, saldırıları ‘tahrik’ olarak nitelerken, Türk Ordusu ile Kuzey Irak’taki Kürt bölgesini karşı karşıya getirilmek istendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Kuzey Irak’taki ‘Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani, bugün Selahaddin kentinde toplandı. Toplantıya katılan Barzani'ye bağlı Kürt yönetimin Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dızai, DHA'nın sorularını yanıtlarken saldırıyı kınadı.

15 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı ve 10'un üzerinde askerin kaybolduğu saldırının PKK tahriki olduğunu vurgulayan Dizai, şehit askerler için üzüntü duyduklarını belirtti. “Bu tür eylemlerin sona ermesi için yapılması gerekenlerin önlerinde olduğunu” anlatan Safin Dizai, görüşmelerin devam ettiğini ve diyalog ortamının yakalanmak üzere olduğu bir dönemde meydana gelen olayın üzüntü verdiğini söyledi. Dizai, PKK'nın bu tür saldırılarla aslında Türk ordusu ve bölgeyi karşı karşıya getirmeye çalıştığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!