Peşmerge sözcüsü: Türkiye'ye karşı bizi korumak zorundalar

Güncelleme Tarihi:

Peşmerge sözcüsü: Türkiyeye karşı bizi korumak zorundalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2007 13:10

Kuzey Irak’ta ’Kürdistan Savunma Kuvvetleri’ olarak adlandırılan peşmergelerin Sözcüsü Cebar Yaver, Türkiye sınırına tek bir birliğin bile sınıra kaydırılmadığını, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon düzenleyeceğine inanmadıklarını, olası operasyonda çok uluslu gücün kendilerini korumak zorunda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kürdistan TV'ye konuşan sınır ötesi operasyona sadece Irak veya Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminin karşı olmadığını, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve Rusya’nın da karşı olduğunu anlatan Yaver, şöyle dedi:

“Sınır güvenliğinden sadece Peşmerge Kuvvetleri sorumlu değil, Irak Yönetimi ve çok uluslu güçte sorumludur. Kürdistan Bölgesi (Kuzey Irak) Irak’ın bir parçasıdır. Bu nedenle anayasaya göre Irak yönetimi, Uluslararası anlaşmalara göre de ülkedeki çok uluslu güç, Kürdistan’ı dış saldırılardan korumak zorundadır. Hiçbir şekilde Türkiye’ye karşı saldırgan bir tutum içerisinde değiliz. Bu ülkeyle iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Ancak tüm bu iyi niyetimize rağmen Ankara, Kürt Yönetimine karşı bir saldırı içerisine girerse hiç kuşkusuz Peşmerge Kuvvetleri de buna cevap verecek ve ulusal kazanımlarını koruyacaktır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!