Pelosi tehdit mi etti

Güncelleme Tarihi:

Pelosi tehdit mi etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 00:00

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tom Lantos’un, 10 Ekim günü yapılan oylamaya girerken soykırım iddialarını içeren Ermeni karar tasarısına "hayır" oyu vermeyi planlamasına rağmen, "yarım saat içinde" neden hızla fikir değiştirdiği öğrenildi.

Güvenilir kaynaklara göre, Kongre’nin "saygın" bir üyesi olarak bilinen Tom Lantos, son anda tehdit edildi. Tehdit ise, doğrudan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’den geldi. Nancy Pelosi’nin, Tom Lantos’u "Dış İlişkiler Komite Başkanlığı’ndan almakla" tehdit ettiği belirtildi. Tom Lantos’un, Ermeni tasarısına "evet" demesinin diğer üyeleri de etkilediğine inanılıyor. Tasarı, aynı gün, 21’e karşı 27 oyla Genel Kurul’a sevk edilmişti. Lantos’un da aralarında yer aldığı sekiz Yahudi üyenin 7’si tasarıya evet oyu verdi.

Ermeni kuruluşların Tom Lantos ve siyasette gözü olan kızı için bağış topladığı biliniyor. Uzun yıllar "Türkiye’nin dostu" olarak tanınan Lantos, AKP’nin iktidara gelmesinden sonra değişmeye başlamıştı. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in telefonu bile Lantos’un fikir değiştirmesini önleyemedi. Ermeni tasarısı konusunda, Genel Kurul’da "en az iki-üç aylık bir süre için" bir hareketlenme beklenmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!