PEGIDA Almanya’yı bölüyor

Güncelleme Tarihi:

PEGIDA Almanya’yı bölüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 12:49

Göçmen ve İslam karşıtı PEGIDA hareketinin düzenlediği gösteriler, Almanya'ya yayılıyor. Almanya'nın birçok kentinde bu akşam gösteriler var. Dresden'deki PEGIDA gösterisi başkent Berlin'e taşınıyor. Halkın üçte biri, Türkleri de endişelendiren PEGIDA'yı haklı buluyor. Köln Katedrali ise İslam karşıtlarına tepki olarak, ışıklarını söndürerek bu akşamki gösteri sırasında eylemcileri karanlıkta bırakacak.

Haberin Devamı

Dresden'de Ekim ayında 300 kişiyle başlayan ve son gösteride 17 bin 500 kişiye ulaşan Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar hareketi (PEGIDA) Almanya'yı bölüyor. Bugün Almanya'nın birçok kentinde PEGIDA yanlısı ve karşıtı gösteriler var.

NİLGÜN T. GÜMÜŞ YAZIYOR: PEGIDA NASIL ORTAYA ÇIKTI

Dresden'deki PEGIDA gösterisi başkent Berlin'e taşınıyor. Berlin bu akşam ilk kez PEGIDA ve iki ayrı karşı gösteriye sahne olacak. Karl Schmitt adli eski bir aktif CDU'lu Berlin'in sembolü ayıdan hareketle “Baergida” adi altında gösteri düzenliyor. Schmitt, PEGIDA hareketinin kurucularından Lutz Bachmann gibi sicili temiz biri değil. Schmitt hakkında Berlin polisi adam yaralama ve zor kullanmaktan soruşturma yürütüyor.

PEGIDA Almanya’yı bölüyor

Tarihi Köln Katedrali, İslam karşıtı Kögida’ya tepki olarak, 18.30- 21.00 saatleri arasında kilisenin dışarıdaki ışıklarını kapatacak.

Haberin Devamı

KÖLN KATEDRALİ İSLAM KARŞITLARINI KARANLIKTA BIRAKACAK

KARŞI GÖSTERİLER
Baergida gösterisine karşı yine bu akşam Berlin'de iki ayrı yerde gösteri var. Berlin Türk Cemaati (TGB) yabancı ve İslam düşmanı PEGIDA hareketine karşı tarihi Brandenburg Kapısı önünde gösteri yapacak. Saat 18.00'da başlayacak gösteriye 10 bin kişi katılması bekleniyor. Ayrıca içinde Alman ve Türk sol grupların da olduğu diğer bir karşı gösteri ise Saat 17.00'da Alexanderplatz yakınlarında, Stralauer Caddesi’nde başlayacak. PEGIDA taraftarlarının Dresden, KÖLN ve Berlin'de yapacakları gösterilere ne kadar kişinin katılacağı ve Başbakan Angela Merkel'in yılbaşı mesajında "Bunların peşine takılmayın" çağrısının destek görüp görmeyeceği, en büyük merak konusu.

PEGIDA Almanya’yı bölüyor
PEGİDA TÜRKLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

ARAŞTIRMA KORKUTUYOR
Almanya'da Stern dergisinin yaptırdığı kamuoyu araştırması ise korkutuyor. Araştırma sonucuna göre halkın üçte biri PEGIDA'yı destekliyor. Halkın yüzde 29'u İslam'ın Almanya'da yaşam üzerinde büyük etkisi olduğu görüşünde ve PEGIDA gösterilerini haklı buluyor. Bu oran Euro karşıtı AfD seçmenleri arasında yüzde 71. Halkın yüzde 13'ü Almanya'nın İslamlaşmasına karşı yapılan PEGIDA gösterilerine gerekirse katılmayı düşünüyor. Halkın yüzde 67'si ise Almanya'nın İslamlaşma tehlikesini abartılı buluyor. Bu araştırma sonucu PEGIDA hareketinin Almanya'yı iki kampa böleceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

PEGIDA Almanya’yı bölüyor
ALMANYA'DA YİNE TÜRKLERİ HEDEF ALAN IRKÇI SALDIRI

Dresden'de PEGIDA yine pazartesi yürüyüşünü devam ettirecek. Son yürüyüşten sonra 15 yaşındaki bir göçmen kökenli genç kıza PEGIDA taraftarlarının sokak ortasında bıçakla saldırdıkları ve halkın saldırganları alkışladığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Genç kızın suç duyurusunu polisin önce kayda almak istemediği üzerine Saksonya Eyaleti Meclisi harekete geçti. Muhalefet olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını talep etti. Dresden polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu akşam ayrıca Hamburg ve Stuttgart'ta da PEGIDA karşıtı gösteriler var.

PEGIDA Almanya’yı bölüyor
MERKEL ALMANLARI UYARDI

PEGIDA Almanya’yı bölüyor
ALMANYA’DA İSLAM KARŞITI YÜRÜYÜŞE REKOR KATILIM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!