Pavarotti-terapi

Güncelleme Tarihi:

Pavarotti-terapi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beyninde sorunlarla dünyaya gelen Allan Morton adlı İngiliz çocuk Pavarotti'ye hayranlığı ve ünlü tenorun desteğiyle sağlığına ve neşesine kavuştu.

İngiliz The Independent Gazetesi'nin haberine göre, Morton'ın beynindeki ödem ve felç, tepkilerini yavaşlatıyor, normal gelişmesini engelliyordu. Morton, iki yaşındayken televizyonda birgün Pavarotti'yi farketti. Neden ilgilendiği bilinmez, usta sanatçının hiçbir görüntüsünü kaçırmaz oldu. Dünyadan biraz kopuk olan çocuklarının bu ilgisine sevinen anne ve babası Morton'a tenorun konser videolarını aldılar. Adeta ‘Paravotti-terapi’ gören Morton ağır ağır hareketli, canlı, hayat dolu bir çocuğa dönüştü. Doktorlar, 6 yaşına geldiğinde şan dersi almasını ve nefesini kullanmayı öğrenmesini tavsiye ettiler. Allan'ın büyük düşü gerçekleşti ve hayranı olduğu ünlü tenorun aryalarını öğrendi. Bugün 10 yaşındaki Allan Morton Pavarotti'nin bütün aryalarını İngilizce ve İtalyanca olarak ustalıkla seslendirebiliyor.

Allan Morton için 10'uncu doğumgünü hayatının belki de en büyük günü olarak kalacak. Morton o gün, Pavarotti'nin Manchester'daki konserinin özel konuğuydu. Konser sonrasında kulise de çağrılan küçük hayran, Pavarotti için İtalyanca aryalar söyledi. En tiz sesin nasıl çıkarılacağını gösterdiği küçük hayranının bunu da başardığını gören Pavarotti, Allan Morton'ı alkışladı, kucakladı, imzalı bir kitabını verdi ve ona iltifat etti : ‘Bir melek gibi söylüyorsun!’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!