Paula Jones dincilerin kuklası

Güncelleme Tarihi:

Paula Jones dincilerin kuklası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bill Clinton, cinsel taciz davalısı olarak ifade veren ilk ABD başkanı olurken, sağ kanadın, aşırı dinci tutucu çevrelerin boy hedefi haline geldiği belirtiliyor.

Liberal eğilimli Demokrat Parti'nin adayı olarak başkan seçilen Clinton, bazı iddialara göre, sağcı çevreler tarafından Paula Jones kullanılarak, dünya önünde küçük düşürülüp siyaseten yıpratılıyor. Yine aynı iddialara göre, Washington'da uzun yıllar egemen güç olan muhafazakar ve varlıklı siyasi kesim, böylece, Demokrat Parti'ye Beyaz Saray'ın kapısını uzun bir süre kapatma mücadelesi veriyor.

Nitekim, Paula Jones, 1994'de, Clinton'a karşı cinsel taciz davası açtığı günden bu yana, ardında hep tutucu ve zaman zaman da aşırı sağ diye nitelenebilecek kuruluşların desteği oldu. Jones'un, davayla ilgili masraflarını karşılayan kuruluşun, aşırı dinci bilinen Rahip Jerry Falwell ile bağlantılı olduğu ileri sürülüyor.

Davayı ‘adının ve onurunun aklanması için’ açtığını ileri süren Jones, önce 700 bin dolar tazminat talep etmişti. Jones, bugün, Clinton'dan, kamuoyu önünde özür dilemesini ve 2 milyon dolar da tazminat ödemesini istiyor. Jones'un avukatları ise, bu rakamın yükselebileceğini ifade ediyorlar. ‘Onur ve itibar’ peşindeki Jones, kitap ve film yayın hakları satmayacağını da söylemiyor.

Daha önce, çırılçıplak fotoğrafları dergilerin sayfalarına yansıyan Jones, bugün bir ev kadını. Davasını en pahalı avukatların savunduğu Paula Jones ve kocasının yıllık geliri 40 bin doları aşmıyor.

Jones'un, iddia ettiği taciz olayı öncesinde, yakınlarına bile, Vali Clinton ile tanışmayı ve onu etkilemeyi çok istediğini bizzat söylediği belirtiliyor.

Clinton'un kürtaj ve eşcinsellere ilişkin görüş, tutum ve politikaları, Başkan olduğu günden bu yana, Hıristiyan aşırı dinci kesimlerinşiddetli tepkilerine hedef oluyor.

Bazı gözlemcilere göre, Jones, bir yandan başkalarına alet olarak siyasi anlamda ‘tetikçi’ rolü oynarken, diğer yandan da ‘köşe dönme’ amacını gerçekleştirmek istiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!