Trump'tan korkutan açıklama: Uçak gemilerini gönderdik

Güncelleme Tarihi:

Trumptan korkutan açıklama: Uçak gemilerini gönderdik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 12:30

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin füze testleri ve nükleer programına karşı 12 günlük Asya turuna devam ederken, Amerikan donanmasından bölgede tansiyonu yükseltecek bir hamle geldi.

Haberin Devamı

Üç Amerikan uçak gemisi, Pasifik Okyanusu’nun batısında bir tatbikat yapmaya hazırlanıyor. USS Nimitz, the Ronald Reagan ve the Theodore Roosevelt adlı uçak gemilerine yardımcı savaş gemileri de eşlik edecek.

Güney Kore'nin başkenti Seul'e ulaşan Trump, Kuzey Kore'yi hedef alarak "Büyük bir güç gösterdiğimizi düşünüyorum. (Kore yarımadasına) Dünyadaki en büyüklerden üç uçak gemisi gönderdik ve bir nükleer denizaltısı mevzilendi. Tanrı'dan umarım ki hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız" dedi. Turmp, Kuzey Kore'nin masaya oturmasını ve Kuzey Kore halkı için iyi bir anlaşma yapmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Trumptan korkutan açıklama: Uçak gemilerini gönderdik

Kim Jong-un

Haberin Devamı

Amerikan CNN kanalına konuşan Kuzey Koreli yetkililer ise ABD'nin giderek "bir başka Kore savaşı çıkaracak" adımlar attığını ifade etti. Kuzey Kore devlet yetkilileri, ABD'nin Kore yarımadasına yönlendirdiği uçak gemileri için "Kimse 'savaş manyağı' Trump'ın savaş fitilini ne zaman ve nasıl ateşleyeceğini bilmiyor" ifadelerini kullandı.

 Yaklaşık 10 yıldır 3 Amerikan savaş gemisinin bölgede böyle bir tatbikatı olmamıştı. Tatbikata, Trump’ın Kuzey Kore’ye karşı destek arayışında ilk ziyaret ettiği ülke olan Japonya da bir destroyerle katılacak. Reuters haber ajansına konuşan yetkililer, tatbikat için tam tarih vermedi.

Trumptan korkutan açıklama: Uçak gemilerini gönderdik

Trump, Asya turunun ilk durağında Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmüştü.

ABD donanmasından üç uçak gemisinin Pasifik’te birlikte yaptığı son tatbikat 2007 yılındaydı. Bu tatbikat, Kuzey Kore’nin tehdidi altındaki Guam adasına yakın bir noktada gerçekleşmişti.

Çin Dışişleri Sözcüsü Hua Chunying’e Amerikan gemileriyle ilgili yorumu soruldu. Hua, “Tüm taraflar itidallli davranmalı, birbirlerini rahatsız etmekten kaçınmalı ve kendilerini yarımadadaki (Kore yarımadası) tansiyonu düşürmeye adamalı” dedi. Çinli sözcü, Kuzey Kore’nin nükleer meselesiyle ilgili çözümün müzakereler yoluyla olması için tüm tarafların olumlu çabalar göstermesini de istedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!