Partisi Erkan Kocalar’ı başkanlığa aday gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Partisi Erkan Kocalar’ı başkanlığa aday gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 10:09

Almanya’nın Duisburg Anakent Belediye Başkanlığı için Sol Parti meclis üyesi Erkan Kocalar adaylığını açıkladı. Gelecek yıl yapılması gereken anakent belediye başkanlığı seçiminin öne çekilmesi sonrası adaylığını açıklayan Sören Link’in ardından sürpriz bir şekilde Erkan Kocalar da partisi tarafından anakent belediye başkanlığına aday gösterildi. Sol Partili Kocalar, 24 Eylül’deki seçimde SPD ve CDU gibi güçlü partilerin adaylarına karşı yarışacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de doğan, Almanya’ya ailesinin yanına çocuk yaşta gelen ve sendikacı kökenli bir siyasetçi olan Erkan Kocalar iki dönemdir Duisburg belediye başkan yardımcılığı yapıyor. Son yapılan seçimler sonrası üç partinin önerisiyle belediye başkan yardımcılığına seçilen Kocalar, “Bu şehir hepimizin” diyerek hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu belirtti. Birçok sivil toplum örgütünün de adaylığına destek verdiğini ve özellikler gençlerden destek gördüğünü belirten Kocalar, şöyle dedi:
“24 saat Duisburg da yaşayan halkla iç, içeyim. Şehrimizde çok farklı uluslardan insanlar yaşamakta. Değişik uluslardan, değişik kültürlerden gelen insanlara Duisburg’da istendiklerinin sinyalini vermek zorundayız. Kültürel farklılıklar Duisburg’a şans getiriyor. Bir çalışma grubu oluşturdum. Teknolojinin bize verdiği tüm imkanları değerlendirip seçmene ulaşmak istiyorum.”

Haberin Devamı

SORUNLARI YAKINDAN BİLİYORUM

“Önümüzdeki dönemin farklı bir dönem olacak. Bu şehirde değişik uluslardan insanlar yaşıyorsa; çok uluslu, çok renkli çok değişik kültürlerden gelen insanları bir araya toplamak istiyorsak bu şehir hepimizin demek zorundayız. Duisburg’un sorunlarını yakından biliyorum.Yıllardır bizimde önerilerimizle, ilk defa Duisburg için denk bir bütçeyi hayata geçirdik. Bunu yaparken de sosyal budama politikasını önledik.”
Almanya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdüren Erkan Kocalar, kısa sürede kurduğu altı kişilik ekibiyle kampanya çalışmalarına başlayacağını ve edindiği tecrübelerle Duisburg’a hizmet etmek istediğini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!