Parlamento önünde harakiri yaptı

Güncelleme Tarihi:

Parlamento önünde harakiri yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 12:47

Kızgın adam karnına 20 santimetre uzunluğunda bıçağı saplayıp herkesi şoke etti.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da, milletvekillerinin tartışmalı Yasukuni tapınağını ziyaret etmelerini isteyen bir kişi parlamento önünde samurailerin geleneksel intihar ritüeli "harakiri" yaparak ağır yaralandı.

Japon medyasının bildirdiğine göre, polis, karnına 20 cm uzunluğunda bir bıçak saplayan aşırı sağcı militanın, ağır yaralı bir durumda hastaneye kaldırıldığını belirterek, milletvekillerinin Yasukuni tapınağını ziyaret etmelerini sağlamak için intihar girişiminde bulunan kişinin üzerinde, parlamenterlere uyarıda bulunan bir mektup bulunduğunu kaydetti.

Japon televizyon kanallarından birisi de, milliyetçi Japonların büyük saygı gösterdiği şintoist tapınağına gitmeleri için harakiri yapan kişinin kanlı kıyafetlerini ve kılıcının tahta kınının bulunduğu olay yerini gösterdi.

Japon militan milliyetçiler, hükümet üyelerini ve İmparator Akihito'yu, Japonya için hayatını veren 2,5 milyon asker ile 1945'ten sonra Müttefikler'in idama mahkum ettiği 14 kişinin ruhlarının onurlandırıldığı bu tapınağı ziyaret etmeleri için sürekli çağrıda bulunuyorlar.

Japonya'nın iki eski başbakanı Junichiro Koizumi ve Shinzo Abe, Japonya'nın 2. Dünya Savaşı'ndaki mağlubiyetinin 64. yıl dönümü dolayısıyla geçen Cumartesi bu tapınağı ziyaret ettiler. Başbakan Taro Aso ise tapınağa gitmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!