Paris'te tarihi tören

Güncelleme Tarihi:

Pariste tarihi tören
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 17:57

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir ilke imza atarak, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunu getiren ateşkesin 91. yıl dönümünü kutlamak için Paris'te düzenlenen törene, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile birlikte katıldı.

Haberin Devamı

Merkel ve Sarkozy, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayında yapılan görüşmeden sonra, birlikte zafer anıtına giderek çelenk bıraktı ve saygı duruÅŸunda bulundu. Â

Fransız ve Alman milli marşlarının çalındığı törende Sarkozy ve Merkel, Fransız ve Alman askerlerinden oluşan tören kıtalarını birlikte selamladı. Törenlere, Almanya'dan gelen çok sayıda genç de katıldı.

Merkel, törende yaptığı konuşmada, "Yaşanılanların unutulamayacağını ve tarihten öğrenilmesi gerekenlerin bulunduğunu" belirtti ve "artık barış için birlikte yaşama gücünün her şeyin üzerinde olduğunu" vurguladı.

Sarkozy ise "Fransız-Alman dostluğu kanla damgalanmıştır" dedi. Fransız-Alman ilişkilerini "hazineye" benzeten Sarkozy, "Geçmişte çok acı çeken büyüklerimize bu hazineyi korumamaz konusunda sorumluluklarımız var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sarkozy de önceki gün, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Berlin'e gitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!