"Paparazzilerin Kralı"na hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Paparazzilerin Kralına hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 21:05

"Paparazzilerin Kralı" olarak anılan İtalyan fotoğrafçı Fabrizio Corona, bazı sporculara şantaj yapmaktan suçlu bulunarak 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İngiltere yayımlanan The Guardian gazetesi, Corona'nın, aralarında Brezilyalı futbolcu Adriano'nun da bulunduğu bazı tanınmış sporculardan, daha önce basına yansımayan, utanç duyabilecekleri fotoğraflarını magazin dergilerine satmaması karşılığında para talep ettiğini, bugün sonuçlanan davada suçlu bulunduğunu ve 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını yazdı.

Gazete, Corona'nın, İnter Milan futbol takımının eski yıldızlarından Adriano'dan 40 bin avro istediğini, aksi taktirde futbolcunun bir partide birkaç bayan arkadaşıyla çekilmiş fotoğraflarını basına dağıtmakla tehdit ettiğini belirtti.
Corona'nın şantaj yaptığı diğer sporcular arasında, Milano'daki bir diskoda üstsüz fotoğrafı çekilen yine İnter Milan'ın eski futbolcularından Francesco Coco ve porno yıldızıyla birlikte fotoğraflanan MotoGP sürücülerinden Marco Melandri'nin bulunduğu kaydedildi.

Corona, kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, İtalyan olmaktan utandığını, tüm fotoğraf ajanslarının aynı şeyi yaptığını, onların da cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Magazin fotoğrafçılığıyla adını duyuran Corona, Arjantinli model Belen Rodriguez ile ilişkisi ve katıldığı televizyon programlarının ardından kendisi paparazziler tarafından takibe alınmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!