Papandreu'dan Cem'e yanıt: Ya katıl ya seyret

Güncelleme Tarihi:

Papandreudan Ceme yanıt: Ya katıl ya seyret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2001 02:07

Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in 7 Kasım'daki Atina ziyaretine Kıbrıs gölgesi düştü. Ziyarete 48 saat kala Türk ve Yunan dışişleri bakanları arasında Rus Yönetimi'nin AB üyeliğine ilişkin söz düellosu patlak verdi.

Cem'in Avrupa Birliği'ne ‘‘Ya biz ya Rumlar’’ diye rest çekip, ‘‘Rumlar üye olursa Türkiye bedel ödemek pahasına kesin kararlar alabilir’’ diye uyarıda bulunmasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Türkiye'yi Kıbrıs'ın üyeliğine katkıda bulunmaya çağırdı. Papandreu, ‘‘Kıbrıs AB üyeliğine gidiyor. Türkiye ya katkı yapacak ya da seyirci kalacak’’ dedi. Papandreu Eleftros Tipos gazetesine verdiği demeçte şunları söyledi:

‘‘AB'nin Helsinki zirvesinde açılan yol kolay değil ama hem Türkiye'yle daha iyi ilişkilerin hem de Kıbrıs sorununun çözümü için yol açtı. Uluslararası alanda yaşadığımız son gelişmeler bize Kıbrıs gibi sorunların barışçı yollardan çözülmesinin gereğini bir kez daha gösterdi. Şiddet, çatışma ve tehditlere başvurmak ilişkileri olumsuz yönde etkiliyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!